Ve Arjantin'de nefesler tutuldu

Ve Arjantin'de nefesler tutuldu

Sadece İstanbul ya da Türk sporunun değil, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli günlerinden biri bugün. Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 2020 Olimpiyatlarının hangi ülkenin ev sahipliğinde yapılacağı belli oluyor...

İstanbul, Tokyo ve Madrid'in sunumu bitti. IOC ilk tur oylaması için toplantıya girdi. 1 saat sonra ilk turun sonuçları açıklanacak ve üç aday kentten biri elenecek.

........................................................................................................

2020 Olimpiyatları'nın ev sahibinin belli olacağı seçim öncesi ilk sunumu heyetimiz yaptı. Heyetimiz sunum için salona davet edildi. İstanbul'un sunumuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, İstanbul 2020 Üst Yöneticisi (CEO) Ali Kiremitçioğlu, İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve milli sporcular Gizem Girişmen ile Çağla Büyükakçay katıldı.

Sözü ilk olarak İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat aldı:
"Bildiğiniz gibi insanlık tarihi başladığından bu yana güneş İstanbul'da iki kıtaya birlikte doğuyor. Sizlerle hikayemizi paylaşacağız. Olimpik değerlere bağlı bir sosyal devleti anlatacağız. 5 kez aday olduk. Dostlar edindik. Bu yolculuğu paylaşmak büyük bir onurdur. Gerçetkten Türkiye bir fırsat sunuyor. Olimpiyat hareketi sporun sınırlarını aştığı zaman başarıya ulaşıyor. İstanbul 2020'yi bir hayal edin."

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener şöyle konuştu:
"İstanbul; Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yaptı. Aynı zamanda kültür ve sanatta kavşak noktası oldu. Aynı zamanda modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olimpik değerlerin toplumun hücrelerine işlemesini istedi. İlk defa ev sahipliği yapma arzusunu Sinan Erdem'den devraldım. İstanbul spor tesisleri yapıyor. Dopingle mücadelesi sürüyor. Biz doping konusundaki sıfır tolerans konusunu kararlılıkla sürdüreceğiz."

Sporcumuz Çağla Büyükakçay şunları söyledi:
"Benim neslim, geleceğe örnek teşkil etmek istiyoruz. Dünyayı değiştirebileceğimize inanıyoruz. Olimpiyat Oyunları'nı ülkeme taşımak istiyorum. Küçüklüğümden beri tenis oynuyorum. Bu spora aşığım. Duvarlara karşı tenis oynadım. 8 yaşındayken dünyanın 1 numarası olmak istedim."

Söz Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'da:
"İşte Türkiye bu. Biz bu yatırımları hükümetimizin desteğiyle başardık. 10 yıllık zaman zarfında Türkiye dünyanın en önemli ekonomilerinden biri olacak. Şu anda operasyonel bütçemiz en düşük bütçedir. Sermaye harcama bütçemiz de 1.1 milyor dolardır. Olimpiyatlar bize verilse de verilmese de yatırım yapacağız. Medyada bu harcamalar nedeniyle olumsuz haberler çıkmayacak. Olimpiyatları almasak da bu paraları spora harcayacağız. Zaman İstanbul'a 'Evet' deme zamanıdır."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç şöyle konuştu:
"İlk adaylıkta 19 yaşındaydım. Bugün 41 yaşındayım. Bu zaman içinde Türkiye'nin nasıl olgunlaştığını gördüm. Akdeniz Oyunları'nda alt yapımızı test ettik. Türkiye, sporu herkes için erişilebilir kılıyor. Taahhütlerimizi yerine getiriyoruz. Sizin için de getireceğiz. Bütçeyi spora ayırmaya devma edeceğiz. Başbakanımız'a çok teşekkür ederiz. Eksiksiz bir destek sağladı. Bizim politikamız gayet net. Dopinge karşı sıfır toleransımız var. Türkiye dopingle mücadele etmeye devam edecek."

Sözü tekrar Hasan Arat aldı:
"Bugün bu şehri onurlandırırsanız, bizi mutlu edeceksiniz. Bu ricamız kendimizle ilgili değil. Olimpiyatları her zaman istemiş bir neslin arzularını yansıtmıyoruz. İstanbul'u kucaklamak, yepyeni bir bölgeyi kucaklamak demektir. İşte bu gençler 400 milyondan fazla genç, hayatının döüm noktasında. Gençlerimiz sporla geçen bir hayat etrafında kenetlenecek. Hem sizin hem de bimiz geleceğimizi göz önünde bulundurun. Zaman, İstanbul'a 'Evet' deme zamanıdır. Lütfen bu büyük onuru bize bahşedin. Oyunlarımızı sporcularla buluşturalım. Yepyeni bir bölgenin temellerini atalım. "

İŞTE GÜNÜN PROGRAMI

15:00 - 16:00
Türkiye'nin sunumu

16:00 - 16:30
Soru cevap

21:00 - 21:45
Değerlendirme komitesinin raporu

21:45
32. Olimpiyat Oyunları oylaması

23:00
Ev sahibi ülkenin açıklanması

00:30 - 01:00
Ev sahibi ülke şehir ile anlaşma imzalanması

(DİĞER SUNUMLAR DEVAM EDİYOR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.