Dişleriniz Bembeyaz Olsun İstiyorsunuz, Peki Dişleriniz Bunun İçin Uygun mu?

Dişleriniz Bembeyaz Olsun İstiyorsunuz, Peki Dişleriniz Bunun İçin Uygun mu?

Bembeyaz dişler ve güzel bir gülüş her insanın öncelikli esteklerindendir mutlaka. Öte yandan dişler zaman içerisinde yiyecekler, içecekler, sigara ve antibiyotik tüketimi gibi sebeplerle beyazlıklarını kaybedebilirler.

Bembeyaz dişler ve güzel bir gülüş her insanın öncelikli esteklerindendir mutlaka. Öte yandan dişler zaman içerisinde yiyecekler, içecekler, sigara ve antibiyotik tüketimi gibi sebeplerle beyazlıklarını kaybedebilirler. Bu durumda, son yıllarda popüleritesi hızla artan diş beyazlatma işlemi devreye girer. Peki dişleriniz bunun için uygun mu?

Armadent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Uzmanlarından Dt. Yüksel Tozlu, diş beyazlatma işlemi hakkında bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda şunları söyledi:
 
“Gülüş estetiğinin en önemli unsurlarından biri olan diş beyazlatmanın aslında 1800’lü yıllara dayanan köklü bir geçmişi vardır. Rutin diş hekimliği pratiğine ise 1989 yılından sonra girmiştir.
 
Günümüzde, kişilerin sosyal yaşantısını etkileyen diş renklenmeleri, diş renginin sararması veya koyulaşması; diş beyazlatma işlemi ile 1 saatten birkaç güne kadar olan bir sürede giderilebilmektedir.
 
Bu Belirtiler Sizde Varsa Diş Beyazlatma Işlemi Yaptırmayın
Beyazlatma işlemi geçici dişeti irritasyonu ve diş hassasiyeti dışında bir komplikasyona neden olmaz. Ancak, şu grup hastalarda beyazlatma uygulanmamalı veya uygulama öncesi gerekli önlemler alınmalıdır.
 

  • Çeşitli nedenlerle diş hassasiyetine sahip hastalar
  • Mine aşınması bulunan hastalar
  • Mine çatlağı bulunan hastalar
  • Çok sayıda ve büyük dolgusu olan hastalar

 
Evde ya da Muayenehanede Kolayca Beyazlatma
Beyazlatma işlemi iki şekilde uygulanmaktadır. 1- Ev tipi  2- Ofis tipi
Ev tipi olarak en sık kullanılan madde %10 konsantrasyonunda karbamid peroksittir. Ofis tipi olarak bilinen ve muayenehanede uygulanan beyazlatmada (%25-%40) karbamid peroksit veya hidrojen peroksit kullanılmaktadır.
Ofis tipi olarak bilinen ve muayenehanede uygulanan işlemde beyazlatmayı hızlandırmak ve daha etkili hale getirmek için lazer ışınları da kullanılmaktadır. Beyazlatma amaçlı kullanılan hidrojen peroksit ve karbamid peroksit FDA onaylıdır.”
 
Yan etkiler
Dt. Yüksel Tozlu kolayca uygulanan diş beyazlatma işleminin yan etkileri konusunda şu uyarılarda bulundu: “Beyazlatma sırasında ve sonrasında iki yan etki ortaya çıkabilir. Bunlardan biri dişeti irritasyonu ve diğeri diş hassasiyetidir. Her ikisi de geçicidir. Hassasiyet için hekimin önerdiği hassasiyet giderici diş macunu kullanılabilir. Dişeti irritasyonları genellikle kendiliğinden geçmektedir. “  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.