Art arda tahliyeler

Art arda tahliyeler

Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılanan 5 isim daha tahliye edildi

 

Ergenekon Davası sanıkları Tuncay Özkan, Sedat Peker, Levent Göktaş, Kemal Kerinçsiz, Albay Dursun Çiçek, Alparslan Arslan, İbrahim Şahin ve Yalçın Küçük hakkında tahliye kararı verildi.

Öte yandan İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon'da 5 tahliye kararı daha verdi. Karar verilen isimler şöyle; Şener Eruygur, Hasan Iğsız, M. Ali Çelebi, Merdan Yanardağ ve Alaaddin Sevim.

Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş, Kemal Kerinçsiz, Dursun Çiçek ve Alparslan Arslan'ın avukatları, müvekkillerinin tahliyesine ilişkin dilekçelerini mahkemeye sundu. Talepleri değerlendiren İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Tuncay Özkan, Sedat Peker ve emekli albay Levent Göktaş ve İbrahim Şahin'in tahliyesine karar verdi.'

Mahkeme heyeti tahliyeye gerekçe olarak, ''sanıkların tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olması ve karartılma kuşkusunun kalmaması, ikametgah sahibi olmaları, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını'' gösterdi.

Heyet ayrıca sanıklar Levent Göktaş ve Tuncay Özkan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Heyet, Sedat Peker hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulamalarına gerek olmadığına hükmetti.

KEMAL KERİNÇSİZ
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Ergenekon Davası sanıklarından Kemal Kerinçsiz'in tahliyesine karar verdi.

DURSUN ÇİÇEK VE ALPARSLAN ARSLAN
İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise Ergenekon Davası sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek ile Alparslan Arslan'nın tahliyesine karar verdi. Dursun Çiçek, Balyoz Davası'nda da ceza aldığı için cezaevinden çıkamayacak.

ALPARSLAN ARSLAN DIŞARI ÇIKAMAYACAK!

Arslan'ın dava sürecinde mahkeme hakimlerinden birine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 4 yıllık cezası bulunduğu için cezaevinden çıkmayacağı öğrenildi.

İBRAHİM ŞAHİN
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan İbrahim Şahin'in tahliyesine karar verdi.

YALÇIN KÜÇÜK
İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Yalçın Küçük'ün tahliyesine karar verdi.

"BABAM İKİNCİ KEZ ŞEHİT EDİLDİ"
Babası, Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in katilinin tahliye talep etmesinin kendilerini çok üzdüğünü ve derinden etkilediği ifade eden Gökhan Özbilgin, davanın daha önceden karara bağlanabilecek iken uzun zamana yayılmasını eleştirdi. Özbilgin, Alparslan Arslan'ın tahliye talebine, "Bu durum benim ve ailemin vicdanının kabul etmeyeceği bir şey. Hiçbir vicdana sığmayacak ve kabul edebilecek bir şey değil" diye konuştu. Özbilgin, tahliye kararının verilmesinin ardından yaptığı açıklamada da "Babam yargı eliyle ikinci kez şehit edildi" dedi.

NAZLICAN ÖZKAN: KAVUŞUYORUZ
Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan da tahliye kararını ''Kavuşuyoruz... 1994'' yazarak duyurdu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.