Artık ipler Belçika'nın elinde!

Artık ipler Belçika'nın elinde!

A Grubu'nda Milli takımımızla 2.lik mücadelesi veren Belçika, kendi evinde Kazakistan'ı farklı geçerek grupta 2. sıraya yükseldi.

 

 

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde A Milli Futbol Takımımız'ın da yer aldığı A Grubu'nda Belçika, Kazakistan'ı Roi Baudouin Stadı'nda ağırladı.

Grupta Milli takımımızla ikincilik mücadelesi veren Belçika, karşılaşmayı 4-1 kazanmayı başardı.

Belçika maçın başında Kazakistan savunmasını açmakta zorlansa da, hakem maçın 40. dakikasında Andrey Karpovich'in hareketine penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Timmy Simons Belçika'yı kritik maçta öne taşıdı.

Bu golden sadece üç dakika sonra sahneye çıkan isim ise Eden Hazard oldu. Lille forması giyen Belçika'nın altın çocuğu, 43. dakikada ülkesine rahat bir nefes aldıran golü attı:2-0

Ev sahibi ekip ikinci yarıya da hızlı başladı ve 49. dakikada Manchester City'li Kompany farkı üçe çıkardı. 84. dakikada kendi ağlarına gönderen Vitaliy Evstigneyev, farkın 4'e çıkmasına sebep oldu. 86. dakikada hakem bu kez Kazakistan lehine penaltı kararı verdi ve topun başına geçen Kairat Nurdauletov maçın skorunu belirledi: 4-1

Belçika bu galibiyetle puanını 15'e çıkartarak Milli Takımımızın önünde 2. sıraya yükseldi. Kazakistan'ın 3 puanla son sırada yer aldığı grupta, Belçika son maçında Almanya'ya konuk olurken, Kazakistan Avusturya'yı ağırlayacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.