Artık mızrak çuvala sığmıyor

Artık mızrak çuvala sığmıyor

Emekli Albay Profesör Tarhan, Balyoz darbe planının aslının Genelkurmay Başkanlığı'nda olduğunu söyledi

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanı ve Emekli Albay olan Nevzat Tarhan, Balyoz darbe planının aslının Genelkurmay Başkanlığı'nda olduğunu belirterek, orijinalinin çıkartılıp basındaki belgelerle karşılaştırılması gerektiğini söyledi.

Ankara'da Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'nun konferansına katılan Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanı ve Emekli Albay olan Nevzat Tarhan, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Balyoz darbe planının aslının Genelkurmay Başkanlığı'nda olduğunu  belirten Profesör Tarhan, "Orijinal belgelerin gösterilememesi kabul edilir bir şey değil. Açıklanabilirliği yok. Bu nedenle muhakkak belgelerin ortaya çıkarılıp gösterilmeli. Artık mızrak çuvala sığmıyor" diye konuştu.

 Tarhan, gazetecilerin 'Genelkurmay Başkanı bilgiyi sızdıranları bulacaklarını ifade etti. Belgeleri hazırlayanları bulmak konusunda bir açıklaması olmadı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Kendi grubunu korumaya çalışıyor. Cemaatçilik var. Bir kabile yaklaşımı var. 'Kabilede hata yapanları bile savunurum' tarzında grupçu yaklaşım vardır. Hukuka uygun bir yaklaşım değil bu. Hukuk algısının zayıflığı ile ilgili bir durum" dedi.

Etiketler :