'Artık Sayın Demeyeceğim'

'Artık Sayın Demeyeceğim'

Başbakanlık'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, İmralı tutanaklarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 

Erdoğan, CHP'li heyetin Beşşar Esad'la yaptığı görüşmeye yönelik bir soruyu yanıtlarken ise sözlerine "Artık sayın Esad demeyeceğim" diyerek başladı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'PKK'nın elindeki kamu görevlilerini serbest bırakılması' konusuna değindi, "İkinci bir Habur yaşamak istemiyoruz" dedi.
 
Resmi ziyaretler için Türkiye'de bulunan Surinam Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ameerali'ye ile görüşen Erdoğan, görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.
 
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, 'çözüm süreci' ve 'İmralı tutanakları'na değindi.
 
Tutanakları sızdıran ismin açıklanması için medyayı işaret eden Erdoğan, "Biraz sabırlı olursak medya dünyasından arkadaşlar sızdırmayı açıklayabilir. Onlar biliyorlar ve onların açıklaması gerekir. Ama biraz sabretmek lazım. Açıklamamaları durumunda biz açıklayabiliriz" diye konuştu.
 
'İKİNCİ HABUR İSTEMİYORUZ'
İmralı'ya yapılan ikinci ziyaret sonrası gündeme gelen 'PKK'nın elindeki kamu görevlilerinin serbest bırakılacağı' iddiasına değinen Erdoğan, "Olayın ikinci Habur'a dönüşmesini istemiyoruz" dedi.
 
Erdoğan, konuyla ilgili gelişmelerin ilgili birimlerce takip edildiğini dile getirdi ve şöyle devam etti:
 
"İlgili birimlerimiz konuyu takip ediyor. Çok gecikmeden bu vatandaşlarımızı bırakmış olurlar. Nasıl bırakılırlar ilgili birimler takip ediyor ama bunun bir şova dönüştürülmesini arzu etmiyoruz.
 
Çünkü ikinci bir Habur yaşamak da istemiyoruz. Şu çözüm sürecine bir gölge düşmeden bu iş başarılsın istiyoruz. Çünkü buradaki bütün dert bu sürecin başarılı bir şekilde sürdürülmesidir.''
 
'ARTIK SAYIN ESAD DEMEYECEĞİM'
Başbakan Erdoğan'a CHP heyetinin Suriye'ye giderek Devlet Başkanı Beşşar Esad'la görüşme yapması da soruldu.
 
Yapılan ziyaretle ilgili CHP'yi eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Sayın Esad demeyeceğim artık. Çünkü o geride kaldı. Esad, Türk hükümetinden tabii ki şikayet edecek. Bu ülkenin ana muhalefet partisi, milletvekillerini bu diktatörle, bu zalimle neden görüşmeye yolluyor?
 
Yeri geldiğinde ülkemize saldıran bir rejim var. Türk hükümetini BM'ye şikayet edecekmiş? 250 bin insanı topraklarımızda barındırdığımız için mi şikayet edecek? Soykırım uyguluyor ülkesinde, bunun için mi şikayet edecek bizi?
 
BM'nin asli görevi dünya barışına hizmet etmektir, dünyada savaşlara yandaş olmak değil. Esad bildiğini hangi yoldan yapacaksa yapsın. Bizim abdesimizden şüphemiz yok, namazımızdan da. Suriye'deki rejmin zulmünden kaçanlara kapımız açık. Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."
 
Suriye'ye giden CHP'li milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Şafak Pavey'den oluşan bir heyet, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la görüştü.
 
Görüşmede Esad'ın içişlerine karıştığı gerekçesiyle Türk hükümetini BM'ye şikayet ettiği ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.