Artık 'Su akar Türk yapar'

Artık 'Su akar Türk yapar'

Su akar Türk bakar" atasözünü değiştirdiklerini vurgulayan Erdoğan "Artık "Su akar Türk yapar" diyoruz" diye konuştu

Hükümetin su politikasına bakışını Erdoğan atasözü örneğiyle verdi.

"Su akar Türk bakar" atasözünü değiştirdiklerini vurgulayan Erdoğan "Artık "Su akar Türk yapar" diyoruz" diye konuştu..

Başbakan Erdoğan Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya Un Sanayicileri Birliği Orta Doğu ve Afrika Bölgesi 20. Yıldönümü Kongresi için Antalya'daydı.

Kongrede konuşan Başbakan Erdoğan dünyada yaşanan gıda sorunlarına değinirken Ortadoğu ve Afrika'nın durumu ile ilgili de değerlendirme yaptı.

Başbakan Erdoğan "Türkiye olarak gıda güvenliği noktasında tedbirlerimizi alıyoruz ama bunu bile yeterli görmüyoruz" dedi. Türkiye'nin 2005'te 2000 tonluk un ihracatıyla dünyada 1. olduğunu hatırlatan Erdoğan, ülkemizin yıllık buğday üretimi ortalama 20 milyon ton olduğunu söyledi. Türkiye'nin bu konuda dünyada ilk 10'a girdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, Güneydoğu Anadolu ile ilgili projelerinin bazılarını da konferansta anlattı.

"SU AKAR TÜRK YAPAR"

"Su akar Türk bakar" diye bir atasözü olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Biz bu atasözünü değiştirdik. Artık "Su akar Türk yapar" diyoruz "dedi. GAP Eylem Planı'yla ilgili konuşan Başbakan, bu projenin 2013'te biteceğinin müjdesini de verdi. Böylelikle 2013'te 1 milyon hektar arazi sulamaya açılacak. Sulamayla ilgili olarak Konya Ovası Projesi'ne de değinen Erdoğan konuşmasının sonunda Ortadoğu ile ilgili mesajlar verdi.

"BİZ BARIŞ İÇİN KOŞTURUYORUZ"

Başbakan Erdoğan, "Ortadoğu'da barışı istemeyenler var. Fakat biz barış için koşturuyoruz. Biz küresel barışın sağlandığı bir dünya özlemi içindeyiz"dedi. Ortadoğu ve Afrika'nın sorunlarına kalıcı çözüm getirilebilmesi için elbirliği ve samimiyetle çalışılması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, Antalya Konferansı'nın da küresel kalkınma ortamı ve refah için olumlu gelişmeler sağlayacağına inandığını söyledi.

Etiketler :