Kesintisiz Kitap Okuyacaklar

Kesintisiz Kitap Okuyacaklar

3 Mart 2012 Cumartesi günü Saat: 09.00’da başlayacak olan Kitap Okuma Şöleninde, öğretmenler, öğrenciler, veliler 3 saat boyunca kesintisiz kitap okuyacak.

 Eğitimci Yazar Mesut DOĞAN:

“Herşeyden Önce Kesintisiz Kitap Okuma Alışkanlığı Kazanmalıyız.”

Asfa Ankara Ferda Koleji, Okuyan Okul Projesi kapmasında, kesintisiz kitap okuma saatleri başlattı.  İlköğretim birinci sınıftan Lise son sınıfa kadar bütün öğrencilerin her gün bir saat kitap okuduğu Asfa Ankara Ferda Kolejinde, farklı projelerle öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin kitap okumaları teşvik ediliyor. 3 Mart 2012 Cumartesi günü Saat: 09.00’da başlayacak olan Kitap Okuma Şöleninde, öğretmenler, öğrenciler, veliler 3 saat boyunca kesintisiz kitap okuyacak.

Türkiye’de ‘kesintili-kesintisiz eğitim’ tartışmaları yapılırken, aslolanın kesintisiz okumak olduğuna vurgu yapan Asfa Ankara Ferda Koleji Genel Müdürü Mesut DOĞAN, “ Türkiye’de 100 kişiden sadece 4 kişi kitap okuyor. Toplam nüfusta, kişi başına düşen kitap sayısı 1-5 olarak tahmin ediliyor.  Japonya’da yılda kişi başına düşen kitap sayısı 25. Türkiye insanı olarak kitap okuma oranında 173 ülke arasında 86.sırada yer alıyoruz.  Yeni eğitim sistemleri planlanırken önceliğin kitap okuma alışkanlığını geliştirmeye verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tablet Bilgisayar vb uygulamalar, öğrencileri kitap okuma alışkanlığından tamamen uzaklaştıracağına inanıyoruz.” dedi.

Genel Müdür Mesut DOĞAN, “Bu gerçekler karşısında, Okul olarak ağırlıklı mesaimizi kitap okuma alışkanlığını geliştirecek projelere veriyoruz. Bütün okul, yöneticisi, öğretmeni, öğrencisi, hizmetlisiyle her gün bir saat kitap okuyor. Bunu da yeterli görmeyerek kesintisiz kitap okuma saatleri başlattık. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte 3 Mart 2012 Cumartesi günü kesintisiz 3 saat kitap okuyacağız.” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.