Asıl Hain, Çocukları...

Asıl Hain, Çocukları...

Asıl hain kim? Gerçekleri görüp kurumları uyaran gazete ve gazeteciler mi? Yoksa önlem almayarak evlatlarını ölüme terkedenler mi?

Görevi vatan toprağını saldırılara karşı korumak olan TSK'nın bir numaralı ismi bunu kendisine hatırlatan medyaya çattı. Karakol saldırılarını önlemeyen Genelkurmay Başkanı, bu durumu eleştiren basını hainlikle suçladı. Ağzından çıkanı kulağı duymayan Orgeneral Başbuğ önce şu soruları cevaplandırsın:



MADEM BEKLİYORDUN NEDEN ÖNLEM ALMADIN PAŞAM?..

BAŞBUĞ'A CAN ALICI 5 SORU:


1- Anayasa reformunu önlemek için kaos yaratma amacıyla belirli yerlerde saldırı yapılacağı gazetelerde yazıldı. Niye Giresun, Tunceli ve Lice'de önlem almadınız?

2- Tunceli'de saldırı ihbarı varken alarm verdiniz mi? Karakollar hazırlık yaptımı?

3- Niye baskına uğrayan karakola yardım 12 saat sonra ulaştı? Neyi beklediniz?

4- Yağmur sebebiyle yardım gitmedi dediniz. Tunceli'yi Bodrum mu sandınız siz?

5- Yılın büyük bir kısmının yağmurlu, karlı fırtınalı geçtiği bölgedeki karakollarımız Allah'a mı emanet? Onları korumak için her önlemi almak göreviniz değil mi?


Saldırılar göz göre göre geldiği halde Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ yine basını suçladı: “Mütareke basını dahi bu kadar hain ve önyargılı değildi”

Günler öncesinden kamuoyuna duyurulan istihbarata rağmen güvenlik güçlerine yönelik saldırıların niçin önlenemediği merak edilirken, soruların baş muhatabı olan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, basını hainlikle suçladı.

Başbuğ, Kara Harp Okulu'ndaki 1962 mezunlarıyla birlikte Anıtkabir'e yaptığı ziyaretin ardından tunceli'deki saldırıyı değerlendirdi. Hava şartlarının kötü olması nedeniyle helikopterlerin çatışmaya müdahale edemediğini ifade eden Başbuğ, istihbaratın neden değerlendirilmediğini sorgulayan basını sert üslupla eleştirdi. Başbuğ şunları söyledi:

“Dünkü olayda sağlanamayan bir tek silahlı helikopterdir. Hava şartları müsait değildi nasıl gördereceksiniz? Onun dışında her şey yeterlidir. Kahramanca mücadele edilmiştir. Bu kadar kapsamlı harekatta bazı aksaklıklar olabilir. Terörle mücadeleye yönelik her türlü eleştiriyi saygıyla karşıladıklarına dikkat çekerek, “Ancak bugün maalesef Türkiye'de basının bir bölümü, çok açık söylüyorum, İstiklal Savaşı'ndaki mütareke basınını dahi aratacak seviyede” diye konuştu. Orgeneral Başbuğ, “Ben inanıyorum ki, mütareke basını dahi bu kadar hain bu kadar önyargılı değildi”

Terör örgütünün son dönemlerde kendi içinde yaptığı değerlendirme ve talimatlara bakarak Nisan ve Mayıs ayında terör eylemlerinde bir artış olabileceğini beklediklerini vurgulayan Orgeneral Başbuğ, şöyle devam etti:

“Bu olaylar bir noktada Tunceli'de bulunan teröristlerin lideri tarafından yönetilmektedir, bunlar bellidir. Bakın uzmanımız şehit oluyor, deniliyor ki “Niye yalnızca uzmanlar şehit oluyor? Bu ne kadar ayıptır, bu ne biçim insanlıktır? Bu tamamen TSK personeli içerisine nifak sokmaktır. Bu adiliktir. Utansınlar. Bana göstersinler hangi orduda tugayının başında 20, 30 gün harekata katılan general var? Terbiyesizliktir artık bu”

TARAF

Etiketler :