Asıl Hedef Başka mı?

Asıl Hedef Başka mı?

Askeri birliğe düzenlenen saldırı için 20 hazırlık yapıldığı ve her biri 200 kilo civarındaki 3 uçaksavarın yerleştirildiği iddia edildi.

Türkiye, İran ve Irak sınırlarının buluştuğu Hakkari Gediktepe mevkisindeki askeri birliğe düzenlenen saldırı için 20 hazırlık yapıldığı ve her biri 200 kilo civarındaki 3 uçaksavarın yerleştirildiği iddia edildi.

 

KanalD Anahaber'de saldırı bölgesiyle ilgili açıklamalarda bulunan İhsan Yıldız, saldırının Aktütün 1, Aktütün 2 ve Dağlıca'da olduğu gibi uzun bir hazırlık döneminden sonra gerçekleştiğini ileri sürdü. İhsan Yıldız, Doçka denilen 150-200 kilo ağırlığında silahların 20 gün süreyle katırlarla taşındığını belirterek, parça parça getirilen Doçka (uçaksavarlar)ların karakolların etrafına yerleştirildiğini belirtti.

 

İhsan Yıldız, saldırıda Doçka'larla birlikte uzun namlulu kanas silahlar kullanıldığını muhümmatların bölgeye katırlarla getirildiğini belirterek "Örgüt termal kameralara yakalanmamak için ikişerli üçerli gruplar halinde geldiler. Karakola en etkili atışlar da bu doçka silahlardan yapıldı. PKK dün akşam büyük bir karakola ya da askeri birliğe büyük bir zaiat vermek için gelmişti. Karakolda bulunanların ve hava unsurlarının bölgeye çabuk gitmesi sayesinde istedikleri eylemi gerçekleştiremeden Irak topraklarına kaçmak zorunda kaldılar.

 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir grup PKK'lının askeri birliğe düzenlediği saldırıda 8 askerin şehit olduğu, 14 askerin yaralandığı olaydan sonra Mehmetçikler sınırı abluka altına aldı.

 

Hakkari'de askeri birliğe yapılan saldırıdan sonra sınırın sıfır noktasında büyük bir operasyon başlatıldı. Türkiye Irak sınırında Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Günyazı ve ortaklar köyleri arasında bulunan Gedik Tepe mevkiinde bulunan askeri birliğe yapılan saldırıdan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıları etkisiz hale getirmek için sınırın sıfır noktasında havadan ve karadan büyük bir operasyon başlattı.

 

Mehmetçik dağda kaçan PKK'lıları yakalamak ve etkisiz hale getirmek için büyük bir operasyona çıkarken köy korucuları da PKK'lıların kaçabileceği noktalarda kamp kurup elleri tetikte nöbet tutmaya başladılar.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri sınır boyunda operasyon çemberini genişletirken çevre illerden de sınır bölgesine asker, askeri mühimmat ve askeri araç sevkiyatı da devam ediyor. Mehmetçiklerin sınırın sıfır noktasında karadan başlatmış olduğu operasyona havadan da Kobra ve Süper Kobra helikopterler destek sağlıyor.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından vurulan PKK yuvalarından dumanlar yükselirken, savaş uçakları ve helikopterler gün boyunca sınır boyunda Mehmetçiklere destek sağlayıp PKK'lıların kaçabileceği yerlerin koordinatlarını karadan operasyona katılan Mehmetçiklere bildiriyor...

KANAL D Anahaber'de saldırı olayının nasıl gerçekleştiği ve saldırı bölgesiyle ilgili yapılan tespitler şöyle:

 

 

Etiketler :