Asil Nadir'den mahkemelere müthiş dönüş

Asil Nadir'den mahkemelere müthiş dönüş

Kıbrıslı Türk iş adamı Asil Nadir, haksızlığa uğradığını ifade ederek açtığı karşı davanın ilk duruşması için bir kez daha mahkeme karşısına çıktı. Nadir, mahkeme girişi ilginç bir açıklama yaptı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davada Asil Nadir haklı bulunduğu takdirde kendisine açılan tüm davaların düşmesi bekleniyor. Asil Nadir basına 'bomba gibi' olduğunu söyleyerek salona geçti.

34 milyon sterlinlik yolsuzluk yapmakla suçlanan Polly Peck adlı şirketin eski sahibi Asil Nadir'in İngiltere'de tutuksuz yargılanmak için yaptığı başvuru geçen temmuz ayı sonunda "Old Bailey" Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Asil Nadir, İngiltere'ye girişinde pasaportlarını yetkililere teslim etmiş ve 250 bin sterlin kefalet parası yatırmıştı. 1960'larda İngiltere'nin başkenti Londra'da tekstil sektöründe çalışan Asil Nadir, 1970'li yıllarında İngiliz tekstil şirketi olan Polly Peck'i satın aldı ve şirket 1980'li yıllarda Londra borsasında en hızlı büyüyen ve önde gelen şirketlerden biri oldu.

Ancak İngiltere Ağır Dolandırıcılık Masası'nın, Nadir'in şirketi Polly Peck'le bağlantılı bir şirketi dolandırıcılık şüphesiyle basması sonucu, şirketin hisseleri hızla değer kaybetti ve şirket 1990 yılında iflas etti. 1993 yılında yolsuzlukla suçlandığı dava öncesinde KKTC'ye geri dönen Asil Nadir, zimmetine para geçirerek şirketin iflasına neden olmakla ve şirketin hissedarlarını mağdur etmekle suçlandı.

Asil Nadir'in "sistemin ihlali" olarak ifade ettiği ve Rumlarla SFO'nun Polly Peck PLC imparatorluğunun çökertilmesi için iş birliği yaptığını öne sürdüğü davanın ilk duruşmasına bugün başlandı. Asil Nadir'in, 3 hafta sürmesi beklenen süreç sonunda davayı kazandığı takdirde hakkında açılan tüm davaların düşmesi bekleniyor.

14 nisanda karara bağlanması beklenen mahkemenin çıkışında basının sorularını yanıtsız bırakan Asil Nadir, "Yarın görüşmek üzere" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :