ASİLDER’den anlamlı bilgi yarışması

ASİLDER’den anlamlı bilgi yarışması

Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (ASİLDER), “Kur’an’ın Anlamıyla Buluşuyoruz” sloganıyla, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabileceği Kur’an Meali Bilgi Yarışması düzenleyecek.

Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (ASİLDER), çocuklar ve gençlerin Kur’ân-ı Kerîm’i anlayacak şekilde okumasını sağlamak amacıyla “Kur’an’ın Anlamıyla Buluşuyoruz” başlıklı Kur’an Meali Bilgi Yarışması düzenleyecek.

ASİLDER’den yapılan açıklamaya göre yarışma, çocuklar ve gençlerin her türlü önyargıdan uzak, temiz, duru, dingin bir kalp ile Kur’ân-ı Kerîm’i anlaşılacak şekilde okumasını, okumaya ilginin azaldığı günümüzde okuyan ve düşünen bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı ve bireyler arasında okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Ankara ilindeki ortaokul ve lise öğrencilerinin ayrı kategorilerde katılabileceği ve başvuruların online olarak www.kuranimiz.netadresinden yapılabileceği yarışmanın müracaatları 18 Mart 2013 tarihine kadar kabul edilecek.

Yarışma, 07 Nisan 2013 Pazar günü daha sonra açıklanacak sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Yarışmada öğrencilerin sorumlu olacakları bilgiler okudukları sınıfa göre şu şekilde olacak:

  1. 1. Grup (Ortaokul 5-6-7 ve 8. sınıf) öğrencileri: Fatiha, Lokman, Kasas, Saff, Taha ve Vakıa surelerinin mealleri.

 

  • 2. Grup (Lise 9-10-11 ve 12. sınıf) öğrencileri: Yusuf, Mü’minun, Yasin, Hucurat, İbrahim, Haşr ve Nur surelerinin mealleri.

Yarışmanın soruları “Feyzü’l Furkan Kur’an-ı Kerim Meali” esas alınarak hazırlanacak ve ortaokul öğrencileri için 80 soru, lise öğrencileri için ise toplam 100 sorudan oluşacak. Sorular çoktan seçmeli ve 4 seçenekli olacak.

Yarışma sonucunda dağıtılacak ödüller işe şöyle sıralanıyor:

 Her grup 1.’sine : Umre

 Her grup 2. sine : Dizüstü Bilgisayar

 Her grup 3. süne : Netbook

 Her grup 4. süne : Akıllı Telefon

 Her grup 5. sine : Dijital Fotoğraf Makinesi

 Her grup 6-10. suna: Çeyrek Altın

Yarışma sonuçları 20 Nisan 2013 tarihinde “Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu”nun web sayfası www.kuranimiz.net adresinden duyurulacak olup, yarışma ödülleri ise 04 Mayıs 2013 tarihinde Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde yapılacak ödül gecesinde sahiplerini bulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.