Asıltürk kendi partisini bastırdı!

Asıltürk kendi partisini bastırdı!

21. Asliye Hukuk Hakimi Ahmet Metin Tözün, Saadet Partisinde Genel Merkezi'ne incelemelerde bulundu. İncelemenin nedeni Asıltürk'ün suç duyurusu...

SP lideri Numan Kurtulmuş'a muhalefeti ile tanınan Oğuzhan Asiltürk'ün 11 Temmuz'daki Saadet Partisi kongresinde usülsüzluk yapıldığı iddiasıyla açtığı ve açtırdığı davaların ikisine bakan Hakim Saadet Partisi binasına gelerek evrak incelemesi yaptı.

Yaklaşık 1 saat parti genel merkezinde kalan 21. Asliye Hukuk Hakimi Ahmet Metin Tözün, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kongre evraklarını incelediklerini belirten Tözün, ''Açılan bir dava var. Dava süreci devam ediyor. Delil tespiti olduğu için kongre evrakları için geldik. Parti yetkilileri de evrakları bir klasör halinde bize teslim ettiler'' diye konuştu.

Tözün, bir gazetecinin mahkemenin ne zaman sonuçlanacağına ilişkin sorusuna, ''Ne zaman sonuçlanacağı belli değil'' yanıtını verdi.

''Kayyum atanacak mı?'' şeklindeki soruya da Tözün, ''Hayır. Bunlar hiç belli değil'' diye konuştu.

HAYRETTİN DİLEKCAN

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve parti avukatı Hayrettin Dilekcan ise olağanüstü kongrenin iptali için 5 değişik davanın açıldığını ifade etti. Dilekcan, şunları söyledi:

''Bu davayı açan arkadaşlarımızın genelde Mustafa Kamalak avukatlığında davalar açtığını görmekteyiz. Davalara baktığımızda genel başkanımızın genel başkanlık görevinin yürütmesinin durdurulması, kongrenin iptali ve tüzük tadilatının yürütmesinin durdurulması ve iptali şeklinde talepler.''

Dilekcan, son günlerde Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un bütünleyici, kucaklayıcı konuşmalarının bulunduğunu, buna karşılık olarak bir takım arkadaşlarının, ağabeylerinin ise sürekli olarak toplumu rahatsız edecek tarzda bir takım hukuki girişimlerde bulunduklarının görüldüğünü ileri sürdü.

KAZAN-SAV GÖRÜŞMESİ

Şevket Kazan'ın CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a yaptığı ziyareti hatırlatan Dilekcan, ''Bu ziyaretin bir bilgi alma, hukuki bir yardım alma ziyaretinin ötesinde başka amaç ve maksatlar taşıyor izlenimlerini veren bir ziyaret olduğunun kanaatine varmamak mümkün değildir'' dedi.

Dilekcan, Şevket Kazan ve arkadaşlarının yıllarca kendilerine davayı öğreten ağabeyleri olduğunu ve bu ağabeylerinden yeni bir şey daha öğrendiklerini belirterek, ''Esefle karşılıyorum ki, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı Saadet Partisinin iç işlerine müdahil hale getirmişlerdir. Bundan büyük bir üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim'' diye konuştu.

Dilekcan, olağanüstü kongre taleplerinin değerlendirilmesi için hafta sonu il başkanları ve il müfettişleri ile son kongre değerlendirmesinin ve olası olağanüstü kongrenin görüşüleceğini söyledi.
AA-habername

Etiketler :