'Barış ve Hafıza' Sergisi ile Çanakkale Savaşları Paneli' Yapıldı

'Barış ve Hafıza' Sergisi ile Çanakkale Savaşları Paneli' Yapıldı

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97.Yılı Programı çerçevesinde, Troia Kültür Merkezi’nde “Türk Sanatında Çanakkale Savaşları” konulu panel ile “Barış ve Hafıza” temalı resim sergisi düzenlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi organizasyonunda gerçekleşen ilköğretim ikinci kademe öğrencilerinin katıldığını “Barış ve Hafıza” temalı resim sergisinde başarı ve teşvik ödülü kazanan öğrencilere ödülleri Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar tarafından verildi. Başarı Ödülünü Burcu Akkulak (Şemsettin Fatma Çamoğlu İlköğretim Okulu), Mine İrem Taşdemir (Cumhuriyet İlköğretim Okulu), Serhat Küçük (Şemsettin Fatma Çamoğlu İlköğretim Okulu) alırken, teşvik ödülünü ise Aynur Gündüz (Şemsettin Fatma Çamoğlu İlköğretim Okulu), Busenur Korkmaz (Şemsettin Fatma Çamoğlu İlköğretim Okulu), Sümeyra Gül Sağlam (Şemsettin Fatma Çamoğlu İlköğretim Okulu) aldı.

'Türk Sanatında Çanakkale Savaşları Paneli 'ne ise konuşmacı olarak Prof. Dr. Ramazan Gülendam, Doç. Dr. Ömer Çakır ve Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu konuşmacı olarak katıldı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gülendam “Türk Romanında Çanakkale Sanatı” başlıklı konuşmasında Çanakkale Savaşlarını konu alan romanlara değinerek, romanların niteliği hakkında bilgiler verdi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Çakır ise yaptığı sunumda, Harp Edebiyatı bağlamında Çanakkale Savaşlarını anlatan edebi eserlere yer verdi. Asker mektuplarına da konuşmasında değinen Çakır, askerlerin hangi ruh haliyle savaştığına bu mektuplar vasıtasıyla ulaşmanın mümkün olduğunu kaydetti.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu “Türk Resminde Çanakkale” konulu sunumunda 1915-1918 yıllarında Çanakkale 'de bulunan ünlü ressam Mehmet Ali Laga hakkında bilgi verdi, onun eserlerinden örnekler sundu.Panel ve sergiye Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar ile üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.