ASKERLİK SÜRESİ KISALACAK MI?

ASKERLİK SÜRESİ KISALACAK MI?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kamuoyunda sık sık gündeme getiren zorunlu askerlik hizmeti süresiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İzmir'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kamuoyunda sık sık gündeme getiren zorunlu askerlik hizmeti süresiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"HER ŞEY YOLUNDA GİDERSE..."

"Çözüm süreciyle birlikte zorunlu askerlik hizmeti süresini kısaltmaya yönelik hükümetin bir çalışması olup olmadığına" ilişkin soruya, "Şu an için söz konusu değil" karşılığını veren Yılmaz, "Ancak bazı şeyler hiç söylenilmez yapılır. Dolayısıyla söylenildiği an yapmak lazım. Hükümetimizin böyle bir çalışması bugün için yok. Bu aynı Adalet Bakanlığı'nın affına benzer, Adalet Bakanı 'Af yapıyorum' diye söylemez. 'Af yapıyorum' diye söylerse o zaman o süre için suçu teşvik etmiş gibi olur. Af düşünüldüğü an gerçekleştirilir.Şu an gündemimizde askerliği kısaltma çalışması yok. Ancak ileride çözüm süreci nasıl gidecek, ülkede huzur, esenlik nasıl olacak gidişata bakılır, her şey çok yolunda gidiyorsa onun üzerine ülkemiz için en doğrusu ne ise o çalışma yapılıp milletimize sunulur" şeklinde cevap verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.