ASKON Gaziantep Şubesi'nin Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

ASKON Gaziantep Şubesi'nin Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal Türkiye’de çözüm sürecinin sonucu ulaşması için tüm desteği verdiklerini, ancak ülkenin mutlaka yeni bir anayasayla da yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.

Dernek binasında düzenlenen toplantıya ulusal ve yerel medya temsilcileri katılırken, ASKON Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal yeni kurulan dernek hakkında bilgiler verdi. Ünal yaptığı basan açıklamasında, “Derneğimizin genel merkezi İstanbul’da. Türkiye’de Gaziantep ile beraber 14 ilde yapılanmasını tamamlamış işadamları ve ticaret adamlarının oluşturduğu bir dernek. Gaziantep’te Mart ayı itibari ile resmi kuruluşunu tamamladı. Bugün itibari ile de basın toplantısı ile duyurmuş oluyoruz. Haziran ayının başlarında bir açılış programımız var ve Eylül ayı içerisinde ise Genel Kurul yapmış olacağız” dedi.

Gelişen demokrasilerde sivil toplum örgütlerinin çok daha fazla önemi olduğunu söyleyen Ünal, “Türkiye’nin son 12 yıldır ortaya koyduğu vizyon ile STK’lar çok daha etkin önemli yer tutmaya başladılar. Bugün vizyonun tamamlana bilmesi için işadamlarının çok daha organize, çok daha bilinçli, üretimde çok daha profesyonel çalışma ve üretim yapmaları gerektiği hareketi ile başlarsak, işadamları ile ilgili sivil toplum örgütlerinin önemi bir kat daha öne çıkar. Sivil Toplum Örgütlerinin bir araya geliş amaçlarından bir tanesi fikir alışverişi, paylaşım ve bir birini destekleme, ortak organizasyonlar yapmaktır. Dolayısıyla bir araya geldiğiniz zaman her zaman farklı güçler meydana getirir ve daha ciddi işlere imza atabilme imkanı sağlar” dedi.

UMUTLARIMIZ ARTIYOR

ASKON Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini, Gaziantep’in sınır komşusu Suriye’de yaşanan iç savaşın getirdiği olumsuzlukların bölgeye çok büyük sıkıntılar getirdiğini, ancak diğer taraftan da çözüm süreciyle büyük umutlar taşıdıklarını söyledi. Bu dönemde sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü ifade eden Ünal “2 yılı aşkındır Suriye’de süren iç savaşın bölgemize getirdiği olumsuzluklar var, ama bir taraftan da sevinç ve umutlu olduğumuz çözüm sürecinin süratle ve emin adımlarla yürümesi Gaziantep’in adına ve ülkemiz adına bizi umutlandırıyor. Özellikle bölgede yaşanan sorun 30 yıldır bölge ekonomisini, can kaybına ve 400 milyar doları aşan rakamlarla ülke ekonomisine çok ciddi kayıplar verdiğini hepimiz biliyoruz. Sadece 400 milyar dolarlık kayıp olarak bakmayalım, bir de üretimden kaynaklanan kayıplar var. Ayrıca bu bölge yeraltı zenginliği açısından çok zengin bir bölge. Uranyumdan, petrolden, mermerden, kromdan, bakırdan ve daha birçok zenginliğin olduğu bakir bir bölge. Bu sorunun çözümüyle özellikle yeraltı kaynakları çerçevesinde bölgenin çok ciddi manada ön plana çıkacağını düşünüyorum” dedi.

EKONOMİ CANLANACAK

Ünal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yine Gaziantep Türkiye’nin canlı hayvan ihracatının merkeziydi, ancak kent bugün bu konumunu kaybetti. Fakat bu kaybetme Gaziantep’in başarısızlığından değil, canlı hayvan üretimi olamadığı içindi. Sebebi de yine bölgede yaşanan o olumsuzluklardı. Bölgede çok zengin meraların olmasına rağmen, o meralar bölgede yaşanan olaylar sebebiyle değerlendirilemedi. Ancak şimdi köye dönüşler, o meraların hayvancılığa yeniden açılması, hem bölge, hem ülke, hem Gaziantep ekonomisine yeniden çok büyük katkı sunacağına inanıyoruz. Biz Gaziantep’te ASKON Şubesi olarak bu yeni dönemde ülkemizin, hükümetimizin ortaya koyduğu yeni vizyonuyla, hem bölgenin öncülüğünü yapmak, hem Gaziantep’e nasıl katkı sağlayabiliriz, farklı nasıl güzellikler ortaya koyabilirizin arayışı ve çalışması içinde olacağız.”

ÖNCELİĞİMİZ ORTADOĞU

Ünal Gaziantep’in konum itibariyle çok önemli bir yerde olduğunu da söylerken, “Gaziantep birçok ülkeye ihracat yapan bir ilimiz, beraberinde Gaziantep’in Ortadoğu’ya olan yakınlığı bir çok avantaj sağlıyor. Dolayısıyla bu ortadoğuya yakınlığı Gaziantep’in çok daha üst seviyede kullanabilmesi için özellikle Gaziantep ASKON olarak bu çerçevede çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Bunun anlamı diğer ülkeleri geri plana atacağımız değildir, ancak önceliğimiz bu bölgeler olacaktır. Yine Gaziantep’in Türki Cumhuriyetleri’nde çok önemli bir potansiyel pazarı var. Bunun da Gaziantep ve Türkiye ekonomisine kazandırılması için biz de kendi üzerimize düşeni yapma gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

GÖZÜMÜZ ÇÖZÜM SÜRECİNDE

Çözüm sürecinin başarıya ulaştırılmasının önemli olduğunu vurgu yapan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal “Bu söylediklerimizin istikrarlı olması için öncelikle çözüm sürecinin başarıya ulaşması lazım. Ayrıca mevcut Anayasa’nın da değişmemesi halinde o hayal ettiğimiz büyük Türkiye olma imkanı hayelde kalacaktır. Mutlaka bizim yapısal değişikliğimizi tamamlamamız, iç barışımız ve kardeşliğimizi pekiştirip bunu oturtmamız lazım. Bununla beraber istikrarlı siyasetin ilerleyebilmesi için istikrarlı ekonomiye ihtiyaç var. İstikrarlı ekonomi için de istikrarlı siyaset gerekiyor, bunlar birbirini tamamlayan unsurlar. Türkiye’de 12 yıldır istikrarlı bir hükümet var. Türkiye’nin 2023 hedefine de ulaşması için biz ASKON olarak üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Başkan Hayri Ünal daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.