Asrın bombası Robinho

Asrın bombası Robinho

Ada'nın en saygın gazetelerinden The Guardian günlerdir konuşulan dedikoduyu ciddi bir haberle sutünlarına taşıdı.

Yaptığı yıldız transferler ile dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş, Robinho transferinde sona yaklaştı. Ada'nın en saygın gazetelerinden The Guardian'ın haberine göre Robinho mutsuz olduğu Manchester City kulübü ile olan iki yıllık döneminin sonuna geldi. Beşiktaş'ın 16 milyon pound (performansa bağlı 10 milyon pound ekstra) karşılığında Beşiktaş'a transfer oluyor.

Beşiktaş'ın Robinho için önerdiği bu para, Manchester ekibine, Brezilyalı oyuncuyu Real Madrid'te aldığı dönemde ödediği 32.5 milyon paundluk bonservis bedelininde en az yarısınıödemefırsatı veriyor. Manchester City Robinho'yu Real Madrid'te 32.5 milyon Paund karşılığında transfer ederek oyuncuyu İngiltere İngiliz futbolunun en pahalı oyuncusu yapmıştı.

İki kulübün aralarında birkaç haftadır yaptığı görüşmeler sonucunda anlaşmanın geri kalanındaki ödemeoyuncununperformansına göre yapılacak ve Beşiktaş kulübü oyuncunun Manchester City'deki gibi İstanbul'da da kötü bir performans sergilemesine karşı önlem almış olacak.

"ROBİNHO BEŞİKTAŞ İLE ANLAŞTI
"

Beşiktaş dışında Alman kulübü Schalke 04'ünde oyuncu ile ilgilendiği yazılırken, bazı İngiliz yazarlar ise bir diğer Türk ekibi Fenerbahçe'nin de oyuncu ile ilgilendiğini yazmışlardı. Diğer kulüplerinde oyuncu ile ilgilenmesine rağmen Beşiktaş'ın görüşmeleri daha ileri seviye'de bulunurken, Robinho'nun menajeri'nin de Beşiktaş kulübü ile 4 yıllık prensip anlaşmasına vardığı düşünülüyor.

Beşiktaş geçen sezon ligi 4. sırada bitirirken bu sezonki iddiasını gerçekleştirdiği Real Madrid'ten Guti ve Inter'den Portekizli kanat oyuncusu Ricardo Quaresma transferleri ile gösterdi.

Brezilya'nın Santos kulübünde 6 ay kiralık olarak oynayanRobinho, aynı zamanda Real Madrid'te oynarken hocası olan Alman teknik adam Bernd Schuster ile tekrar çalışmafırsatına sahip oluyor. Bernd Schuster Real Madrid'i çalıştırdığı sırada Robinho'nun takımdan ayrılmasını istememişti fakat bu karar Alman teknik adamın ellerinde değildi ve karar başkan Ramón Calderón tarafından verilmişti.

KRİTİK NOKTA; "YILDIRIM DEMİRÖREN İLE GÖRÜŞECEKLER"

Manchester City teknik ditektörü Roberto Mancini'nin planlarında Brezilyalı oyuncu Robinho yer almazken, daha fazla görüşme bugün Beşiktaş kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile yapılacak.

Robinho Manchester City'nin dün gece UEFA Avrupa Ligi elemesinde Timisoara ile oynadığı karşılaşmada stratejik olarak kadro dışıydı ve bu yüzden bu etken oyuncunun değerini düşürmeyecek. Beşiktaş Teknik Direktörü Bern Schuster Robinho transferi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Başkanımızın bu transferi gerçekleştirmek için bütün gücünükullanacağından eminim" şeklinde konuştu.

 

 

sporx.com

 

 

Etiketler :