Asrın projesini kim engelledi?

Asrın projesini kim engelledi?

Aselsan'daki mühendis ölümlerinin arkasında kim var? Genç mühendis Burhaneddin Volkan, ölmeden kısa süre önce babası Mahmut Volkan'a çok önemli bilgiler verdi.

Aselsan'daki mühendis ölümlerinin arkasında kim var? Genç mühendis Burhaneddin Volkan, ölmeden kısa süre önce babası Mahmut Volkan'a çok önemli bilgiler verdi.



Mahmut Volkan art arda ölen 4 mühendisten birinin, Burhanettin Volkan'ın babası. Kendi oğlu olduğu için böyle konuşmuyor. O dört mühendis ASELSAN'da büyük projelerde görevliydi. Ve memleketin istikbaline tesir edecek işler yapıyorlardı. Ancak kısa aralıklarla hepsinin cesedi bulundu. Herkesin merak ettiği soru şu: ASELSAN'daki ölümlerin arkasında kim var? Samanyolu Haber'e konuşan baba Mahmut Volkan, oğlunun ölmeden kısa süre önce kendisine bazı ilginç örgütlerden bahsettiğini anlatıyor. Mahmut Volkan, Genç mühendisin Ergenekon'dan bahsettiği tarihler için "2007'nin başlarıydı" diyor. O tarihte henüz Ergenekon'u deşifre eden Ümraniye el bombaları bulunmamış, Türkiye'de Ergenekon'un adı sanı duyulmamıştı. Ancak iddia o ki genç mühendis, Ergenekon'un varlığını ve neler yaptığını çok daha önceden biliyordu. O tarihlerde Baba Mahmut Volkan oğlunun anlattıklarına pek anlam veremiyor. Ancak operasyonlar başladıktan sonra kafasındaki resim netleşiyor. Yap bozun son parçası da Askeri Casusluk soruşturmasıyla tamamlanıyor. Ona göre ASELSAN ölümlerinin arkasında dış destekli casusluk çetesi var. Gündemi sarsan "Askeri casusluk" soruşturmasında vahim iddialar gündeme gelmişti. Çetenin Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bazı bilgi ve belgeleri ele geçirdiği Aselsan'daki kritik projeleri çaldığı ya da engellediği ortaya çıktı. Baba Volkan bildiklerini 8 sayfalık bir dilekçede topladı ve sivil savcılara verdi. Şimdi bu iddiaları özel yetkili cumhuriyet savcıları araştıracak. Mahmut Volkan'a göre şüpheli ölümlerin arkasındaki eli bulmak bir memleket meselesi...
 


 

Etiketler :