Astsubaydan intikam yemini

Astsubaydan intikam yemini

Erzincan'daki "Ergenekon soruşturması" kapsamında hazırlanan iddianamede yer alan gizli tanık ifadelerinde ilginç bilgiler yer alıyor.

Yaylabaşı Karakol Komutanı Astsubay Murat Yıldırım, yaşanan olaylarla ilgili intikam yemini etmiş. Bir gün yaşananların hesabını soracaklarını söyleyen Astsubay Murat, haklarında konuşanları çekip vuracaklarını itiraf ediyor.

Erzurum iddianamesinde yer alan gizli tanık Can'ın itirafları arasında ilginç detaylar dikkat çekiyor. Gizli tanık Can'ın ifadelerine göre Astsubay Murat, "Eninde sonunda bizim elimize bir fırsat geçecek, polis ve savcılık mutlaka bir açık verecek, yarın öbür gün Binbaşı Nedim ve Üsteğmen Ersin de çıkacak kendileri hakkında konuşan kimler varsa onları çekip vuracaklar, bunların hesabını soracağız. İyi kötü kendileri hakkında kimlerin bilgi verdiklerini biliyorlar, çıktıktan sonra çok şey yapacaklar." diyor. Astsubay Murat, Alay Komutanlığı'ndan arayan bir uzman çavuşa ise "Darbe olunca seni de belediye başkanı yapacağız." diyerek gülüyor. 2009 yılı Ocak ayında Yaylabaşı Karakol Komutanı Astsubay Murat, Alay Komutanlığı'nda Ergenekon terör örgütü ile ilgili olarak sayım yapmış. Ellerinde çok sayıda mühimmat olduğunu tespit eden astsubay, bunları imha etmek için ise korucuları kullanmış.

Etiketler :