Asya'da sular ısınıyor! Trump askeri üsse geldi

Asya'da sular ısınıyor! Trump askeri üsse geldi

ABD Başkanı Donald Trump, resmi ziyarette bulunduğu Güney Kore'deki ABD askeri üssü Camp Humphreys'i ziyaret etti.

Japonya'daki temaslarını tamamladıktan sonra Asya turunun ikinci durağı Güney Kore'ye geçen Trump, ziyaretine Gyeonggi eyaletinin Pyeongtaek kentinde yer alan ABD'nin en büyük denizaşırı askeri üssü Camp Humphreys'den başladı.

Başkent Seul'ün yaklaşık 70 kilometre güneyindeki askeri tesiste Amerikalı ve Güney Koreli askerlerle yemek yiyen Trump'a Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in eşlik etti. Trump ve Moon, Kore'deki ABD Kuvvetleri (USFK) Komutanı General Vincent K. Brooks'dan Kuzey Kore meselesine ilişkin bilgi aldı. Moon ve Trump, öğleden sonra başkent Seul'e geçerek Güney Kore'nin Mavi Saray olarak da bilinen Devlet Başkanlığı Ofisi'nde ikili görüşme yapacak.

Washington ve Seul arasındaki güçlü askeri ittifakın simgesi olarak görülen Camp Humphreys, ABD'nin yurt dışındaki en büyük askeri yapılanması konumunda. Çalışmalarına 2007'de başlanan askeri üssün yenileme ve genişletme projesinin, gelecek yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Yaklaşık 10,7 milyar dolara mal olan projede, masrafların yüzde 90'nı Güney Kore karşılamıştı.

Camp Humphreys, 14,6 milyon metrekarelik alanda 26 bin ABD askeri personeline ev sahipliği yapıyor. Askeri personel sayısının, genişletme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 42 bine çıkması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.