Atabeyler davası derinleşiyor

Atabeyler davası derinleşiyor

'Atabeyler çetesi' davasının yürütüldüğü mahkemede sürpriz bir gelişme yaşandı.

''Atabeyler Grubu''na yönelik açılan ve aralarında 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada, soruşturmanın genişletilmesi talep edildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz sanıklar Murat Eren, İsmail Binici ve Yasin Yaman ile sanık avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, soruşturmanın genişletilmesini talep etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen ''Ergenekon'' davasının dosyasını ve ek klasörlerini içeren 3 adet DVD'nin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin soruşturması doğrultusunda hazırlanan iddianame ve ekleri ile ilgili olduğunu belirten Taştan, iki dosya arasındaki bağlantının denetime esas teşkil edecek şekilde tespitinin sağlıklı değerlendirilebilmesi için yürütülen soruşturma hakkında kamu davası açıldı ise iddianamesi ve eklerini içerir DVD'lerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nden istenmesine karar verilmesini istedi.

Sanıklar Murat Eren ve Erkut Taş'ın avukatı Sami Kahraman ise İstanbul'dan gönderilen 3 DVD'nin örneğini sağlıklı olarak alamadıklarını belirterek, kendilerine bu DVD'lerin birer örneğinin verilmesini istedi. Avukat Kahraman, daha sonra iddia makamının, soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talebi hakkında beyanda bulunacaklarını söyledi.

Sanıklar Mehmet Karatepe ve Mustafa Raşit Çavdar'ın avukatı Hakan Doğan da İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce iki dosya arasında bir bağlantı görülmediğini ifade ederek, soruşturmanın genişletilmesi talebinin reddine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müzekkere yazılarak, görülen ''Ergenekon'' davasının iddianame ve eklerine ilişkin daha önce gönderilen DVD'lerin bir kısmının izlenememesi nedeniyle, konu ile ilgili tüm DVD'lerin incelemeye olanak verir örneklerinin yeniden çıkartılarak gönderilmesinin istenmesine ve söz konusu DVD'lerin birer örneğinin sanık avukatlarına verilmesi için Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi

Etiketler :