Atalay AK Parti'nin Oy Oranını Açıkladı!

Atalay AK Parti'nin Oy Oranını Açıkladı!

AK Parti Kağıthane 5’inci Olağan İlçe Kongresi’nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, son yaptırdıkları kamuoyu araştırmalara değinerek, "Hamdolsun yüzde 50 bandındaki yerimizi koruyoruz" dedi.

 

AK Parti Kağıthane 5’inci Olağan İlçe Kongresi, Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, İl Başkanı Aziz Babuşçu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul milletvekilleri, ilçe başkanları ve parti teşkilatı mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Kongre, Kağıthane Yahya Kemal Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kongrede bir konuşma yapan Beşir Atalay,mkongrelerin, parti içinde muhasebe yapılan bir buluşma olduğunu söyledi. Atalay, 2015 genel seçimlerine kadar il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasıyla Ak Parti’nin seçimlere hazır bir şekilde gireceğini ifade etti. Konuşmasında delegelere ve teşkilat mensuplarına seslenen Atalay, "Bu büyük hareket hep birlikte yürüyor. Mahalle temsilcimizin yaptığı görev ile benim görevimle, milletvekilimizin göreviyle aynı değerdedir. Çünkü o olmasa biz görevimizi yapamayız. Ak Parti olarak Türkiye’nin her ilinde, ilçesinde, beldesinde teşkilatımız var. Biz Türkiye partisiyiz. Türkiye’nin belli bölgelerinde siyaset yapan bir parti değiliz. Biz, Türkiye’nin her metrekaresinde olan, 77 milyon vatandaşımızla birlikte siyaset yapıyoruz. 12 yıldır bu hareketin içinde olduğum için kendimi çok şanslı görüyorum" diye konuştu.

"AK PARTİ İKTİDARIYLA TÜRKİYE ZENGİNLEŞTİ"

Girdikleri her seçimden başarılı olarak çıktıklarını vurgulayan Beşir Atalay, 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yaptıkları hizmetleri anlattı. Atalay, "12 yıllık iktidar oluşumuzun ardından 13. yılımıza giriyoruz. Demokratik bir ülkede seçimle gelen bir partinin üç dönem arka arkaya iktidar olduğu bir örnek azdır. Bu sürede AK Parti’nin Türkiye’ye getirdikleri saymakla bitmez. Ancak ben 3 noktada bunu esas olarak değerlendiririm. Birincisi, Türkiye’de en önemli sorun olan vesayet mekanizmalarını kırdık. Siyasetin üzerinde siyaseti denetleyen, millet iradesine yol vermeyen mekanizmaları kaldırdık. İkincisi, her alanda vatandaşın özgürlük alanlarını genişlettik. Türkiye’yi demokratik açıdan farklı bir seviyeye getirdik. 12 yılın üçüncü en önemli sonucu ise kalkınmaktı. AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’de hayat standardı yükseldi, Türkiye zenginleşti. Dünya ülkelerinin sıralandığı G-20’de Türkiye 16 sıraya yükseldi" dedi.

"YÜZDE 50 BANDINDAKİ YERİMİZİ KORUYORUZ"

Beşir Atalay, konuşmasında son yaptırdıkları kamuoyu araştırmalara değinerek, "Hamdolsun yüzde 50 bandındaki yerimizi koruyoruz" dedi. Atalay konuşmasını şöyle devam etti: 

"2011 seçiminden bu yana yüzde 50 bandındayız. Türkiye gibi bir ülkede önce 2002’de yüzde 34 ile başlayıp sonra yüzde 50’lere kadar oyunu çıkarması AK Parti’nin yaptıklarının millet tarafından çok iyi bilinmesi, anlaşılması anlamına geliyor. Bunun için de milletimize teşekkür ediyoruz."

"ÖMÜR BOYU MUHAFELEFET YAPMAYA MAHKUM OLMUŞ BİR PARTİ"

2015 yılı Haziran ayında yapılacak seçimin önemini vurgulayan Atalay, partililere seslenerek, "2015’te meclise güçlü girmeliyiz. Çok ciddi bir seçim çalışması yapıyoruz. Dolayısıyla bu kongrelerden hiçbir kırgınlık olmadan dip diri, yeni bir diriliş gibi yeni bir heyecan ile çıkacağız. Bu kongrelerin daha fazla çalışmaya vesile olmasını arzu ediyorum. Her gün enerjimizi artıracağız. AK Partililerin yorulma lüksü yok. ’Durmak yok, yola devam’ sloganımız her daim geçerlidir. Şuna da şükredin; ömür boyu muhalefet yapmaya mahkum olmuş bir partini mensupları değilsiniz. Ülkeyi yenileyen, değiştiren bir partini mensuplarısınız. Bu nedenle biz her zaman heyecanımızı artıracağız" diye konuştu. 

Atalay konuşmasının sonunda kongrede yeniden aday olmayan Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan’a da katkılarından dolayı teşekkür ederek kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Protokol konuşmalarının ardından Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, kongreye katılımlarından dolayı Beşir Atalay ve Aziz Babuşçu’ya birer plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.