Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu

Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu

İstanbul’da gökyüzünü kaplayan 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda uçakların kalkışı durduruldu. İnişler ise kontrollü olarak yapılıyor.

İstanbul’da etkili olması beklenen yağış başlamadan hava trafiğini olumsuz etkiledi. Gökyüzünü kaplayan 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda uçakların kalkışı durduruldu. Elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar havalimanına yaklaşmazken, inişlerde de gecikmeler yaşandı.  


  Elektrik yüklü şiddetli fırtına bulutları olarak bilinen "kümülonimbus" bulutlarına yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı. Atatürk Havalimanı'na inecek uçaklar özellikle Marmara Denizi üzerinde havada tur atmak zorunda kaldı. İniş yapacak uçaklarda gecikmeler meydana geldi. 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlardan dolayı inişteki uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.