Atatürk'ün hastalığı  için şok iddia

Atatürk'ün hastalığı için şok iddia

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Ata'nıın hastalığı hakkında şok bir iddia da bulundu. Atatürk'ün manevi kızına göre Atatürk'ün ölüm nedeni şöyle:

Ülkeyi karış karış gezerek gittiği okullarda öğrencilere Atatürk'ü anlatan 76 yaşındaki Ülkü Adatepe, Edremit ilçesindeki Yılmaz Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Adatepe "O, canını, hastalığını hiç düşünmedi. O, sizlere bu cennet vatanı bırakmak için çalıştı, çabaladı. Daha 2 buçuk yaşındayken bana Atatürk çatal bıçak kullanmayı öğretirmiş. Atatürk sirozdan öldü, sabahlara kadar içerdi diyenler var. Atatürk sirozdan ölmedi. Sabahlara kadar içki içen bir insan değildi. O'nun esas rahatsızlığı sıtma hastalığıydı. Kinin tedavisi ile biraz iyi edilirmiş. Kinin de karaciğeri bozan en büyük etkenlerden bir tanesidir. Atatürk kendisini, o savaştan bu savaşa derken harap etmiştir. Bu savaşları okurken bile yoruluyoruz. Bunlar için kafa yoruluyor, vücut yoruluyor. Bir tek reis-i cumhur var mı bu kadar milletini seven? Hayır yok.

Diyorlar ki, Atatürk'ün resimleri kalksın. Şimdi bizim Atatürk'e ihtiyacımız var. Onu hem kalbimizde, hem duvarlarımızda her zaman görmeliyiz. Çünkü ona ihtiyacımız var. İsteseydi kendisine Dolmabahçe gibi bir saray yaptırabilirdi. Ama o çok mütevazı ve halkın içinde olmayı seven birisiydi" diye konuştu.

Etiketler :