Yurt Dışı Türkler Başkanlığından ATCOM’a Ziyaret

Yurt Dışı Türkler Başkanlığından ATCOM’a Ziyaret

Merkezi Ankara’da bulunan ve Başbakanlığa bağlı Yurt Dışı Tükler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkilileri Fatih Yavuzyiğit ve Emre Oruç Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM)’nin Cherry Hill, New Jersey’deki Genel Merkezine bir çalışma ziyaretinde bulund

Merkezi Ankara’da bulunan ve Başbakanlığa bağlı Yurt Dışı Tükler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkilileri Fatih Yavuzyiğit ve Emre Oruç Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM)’nin Cherry Hill, New Jersey’deki Genel Merkezine bir çalışma ziyaretinde bulundular. Misafirleri ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık ve ATCOM Başkan Yatrdimcıları Ramazan Küçük ve Hacı Köse karşıladılar.

 

 

 

Yurtdışı Türkler Başkanlığı yetkilileri Başkanları Kemal Yurtnac ve Amerika bölgesi sorumlusu Nedim Aslan  beylerin özel selamlarıyla geldiklerini bildirdiler ve ATCOM’u kurum olarak yakından takip ettiklerini ve çalışmalarını takdir ettiklerini belirttiler. ATCOM’un bir çok projesinin kendi misyonlarına uyduğunu ve ortak çalışma konusunda bir çok fırsatın olduğunu dile getirdiler. Hatta, ATCOM’dan daha çok proje beklediklerini ve ortaya çıkacak projeler konusunda kurum içerisinde büyük bir ilgi ve teveccühün bulunduğunu kaydettiler. Yetkililer, Amerika’daki programları vesile edip, Amerika’daki Dernekleri yakından tanımak için saha ziyaretleri yaptıklarını, Amerika’ya özel önem verdiklerini de vurguladılar.

 

 

ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık da Yurt Dışı Türkler Başkanlığının kurulmasının Türkiye gibi büyük hedefleri olan bir ülkeye yakıştığını bildirdi ve dışarıda yaşayan yaklaşık 7 milyon Türk’ün iyi değerlendirildiğinde Türkiye için büyük bir fırsat olacağını belirtti. Başkan Işık, ATCOM’un Türk diasporasını iş adamları üzerinden organize etmek için kurulduğunu, ekonomik olarak güçlü olan bir toplumun, siyaseten de güçlü olacağını vurguladı. Kurum olarak sloganlarının “Ticaretle İlerleme” olduğunu belirten Başkan Işık, Türk Amerikan toplumuna sahip çıkacak, ana vatanımızın çıkarlarını Amerika’da koruyacak ve genişletecek, örnek insan ve örnek lider profili çizecek işadamlarını desteklemeye ve geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

 

 

ATCOM’un kendi kaynaklarıyla şimdiye kadar hizmet ettiğini ve anavatana yük olmadığını beldirten Başkan Işık, ülkemize yük olmadan yine çalışmalara devam edeceğiz dedi. Ülkemizle ilgili yaptığımız projelerde fizibilite ve değer katma ilkelerini ön planda tutacağız, ve yapacağımız her işte, maliyetten çok fayda üretmeye çalışacağız ve tüm paydaşlarımızın kazanmasına özen göstereceğiz diyen Başkan Işık, Yurt Dışı Türkler Başkanlığı ile bu bağlamda ileride beraber çalışmaktan mutlu olacaklarını dile getirdi.

 

Bu bağlamda, 14 Türk ülke ve toplumunun bir araya geldiği TÜRKSOY’la beraber 28 Nisan’da Philadelphia’da bir sanat ekinliğinde bir araya geleceklerini ve bu güzel etkinliği Amerika’daki tüm akraba Türk topluluklarına ulaşmak için bir fırsata dönüştürmeye çalıştıklarını ve bu konuda Başkanlıkla yakından çalışmaktan mutlu olacaklarını belirten Başkan Işık, yetkililer yoluyla Ankara’ya selamlarını iletti.

 

Senem Deniz Özbek, Cherry Hill, New Jersey, ABD

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.