"Ateist" Yaz Kampı Kuracak.

"Ateist" Yaz Kampı Kuracak.

Hayatını Tanrı inancı ile savaşmaya adayan kafir yazar Richard Dawkins, çocukların 'ateist' olarak yetiştirileceği bir yaz kampının kurulması için kolları sıvadı, müşteri arıyor!

'Gern bencildir' ve 'Kör Saatçi' gibi evrimi savunan eserleri ile dikkatleri üzerine çeken ama yıldızı 'Tanrı Yanılgısı' adıyla kitaplaştırdığı ateist fikirleri ile parlayan Richard Dawkins, çocukların 'ateist' olarak yetiştirileceği bir yaz kampının kurulması için kolları sıvadı.

İngiltere'nin Somerset kentinde kurulması planlanan ilk ateist çocuk kampına 8 -17 yaşlarındaki çocuklar kabul edilecek. 1 hafta boyunca evrim üzerine dersler verilecek kampta sadece John Lennon'un 'Imagine' şarkısı çalınacak. Kampın, kilise gruplarının din eksenli yaz kamplarına bir alternatif olacağı belirtiliyor.

'Rasyonel kuşkuculuk' üzerine dersler görecek çocuklar aynı zamanda ahlaki felsefe ve evrim biyolojisi üzerine de eğitilecek. Ayrıca 'tek boynuzlu at' mitini çürütecek çocuğa da 10 sterlin ödül verilecek. Dawkins bu kampın amacının çocukların rasyonel düşünmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Ünlü yazar, 27 Temmuz'da başlayacak kampta spor da yapılacağını belirtti.

Etiketler :