"Ateş eden oğlum değildir"

"Ateş eden oğlum değildir"

Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan: Kamera kayıtları silinmişse, ateş eden Alparslan değildir

Danıştay saldırısının bir numaralı ismi olarak görünen Alparslan Aslan'ın babası İdris Aslan, "Demek ki orda görünmesini istemedikleri birileri var. Kim o birileri ? Kamera kayıtları neden silindi ? Alparslan bu ağa düşürülüyor. Önceden organize edilmiş, önceden düşünülmüş, önceden tasarlanmış bir plan. Bu adım adım uygulanıyor. Göründüğü kadarıyla, eldeki verilere göre bunun adı Ergenekon." dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük komplolarından biri olarak kabul edilen Danıştay saldırısının kilit isimlerinden olan Alparslan Aslan'ın babası İdris Aslan, CİHAN'na konuştu.

Oğlunun gerçekleştirdiği söylenen saldırıda yok edilen kamera kayıtlarına dikkat çeken İdris Aslan, bu kayıtların silinmesinin, olayın başkaları tarafından gerçekleştirildiği ya da o an oğlunun yanında birileri olduğunu kanıtladığını söyledi.

ALPARSLAN MUZAFFER TEKİN'LE GÖRÜŞMÜŞ

Saldırıdan sonra oğlunun kullanıldığına inandığını ve her geçen gün bu inancının daha da güçlendiğini söyleyen İdris Aslan, "Danıştay olayından 5-6 ay sonra Alparslan'ın kaldığı evde Alparslan'ın eşyaları arasında bulduğum bir notta, aynen 17 Mayıs 2006 tarihinde İstanbul'dan Elazığ'a uçak rezervasyonu vardı. Bu nota göre, Alparslan, olayın olduğu tarihte Elazığ'a gelmeyi planlamış. Bir şey olmuş. Alparslan'ın planlarını bozan bir şey olmuş. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeyken Muzaffer Tekin'i sordum. Biliyorsunuz Muzaffer Tekin, o zaman medya gündemindeydi. İşte yakalandı, intihara kalkıştı gibi haberler çıktı. Ben de Muzaffer Tekin'i Alparslan'a sordum. Bana onu tanıyorum dedi. Nerden tanıyorsun dedim. Kadıköy'de bürosu var dedi. Birkaç defa oturdum dedi. Peki niye Muzaffer Tekin'le görüştün dedim. Sadece sosyal ilişki dedi. Bunun dışında bir şey yok dedi." diye konuştu.

"CEZAEVİ MÜDÜRÜ BİZİ UYARDI"

Alparslan'ın davranışlarında değişmeler olduğunu ve bu değişimin cezaevi yönetiminden de kaçmadığını vurgulayan Baba İdris Aslan, "Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan bütün duruşmalardaki Alparslan'ın tutum, davranış ve anormal hareketleri beni şüphelendirdi. Ben bu duruşmaların tümünü takip ettim. Alparslan'la yüzlerce defa görüştüm. Bunun için biz Elazığ'dan Ankara'ya taşındık. Cezaevi müdürü bize dedi ki 'Ben 25 yıllık cezaevi müdürüyüm. Şimdiye kadar Alparslan gibisini görmedim. Alparslan dedi çok değişik biri dedi. Alparslan dedi, ya delirir, ya kafayı yer ya da intihar eder dedi. Bunun üzerine biz de Elazığ'dan Ankara'ya taşındık. Cumhuriyet Savcısından izin alarak Alparslan'la görüşmeye gittiğimde bu görüşmelerdeki bütün bu inanılmaz hareketleri, tutumları, sözleri hep anormaldi. Yani bu garip davranışları bende, kimyasal ilaç verilmiş olabilir şüphesini uyandırdı. Yani Cumhuriyet Gazetesi'ne bombalar atılmadan önceydi. Ben sevgilisi olduğu iddia edilen kızdan şüpheleniyorum. Melek denilen kız biliyorsunuz, İşçi Partisi üyesiymiş. Acaba Alparslan'a kimyasal ilaç o kızın eliyle mi verildi." diye ifade etti.

"VELİ KÜÇÜK'Ü ŞAHSEN TANIMIYORUM DEDİ"

Oğlunun Veli Küçük'ü şahsen tanımadığını söylediğini söyleyen İdris Aslan, sözlerine şöyle devam etti: "Mesela Alparslan'la Veli Küçük'ün olduğu bir fotoğraftan bahsediliyordu. O fotoğraftaki kişi Alparslan değildi. Bunlar aslında tanıyor. Alparslan da bunların bir kısmını tanıyor. Bakıyorlar Alparslan çok hassas. Kullanmışlar onu Ergenekon ve uzantıları. Adamlar cami bombalayacağını planlamış. Balyozu biliyorsunuz. Yani şu bunlar Alparslan'ın hassasiyetini fark ediyorlar. Onlar da Alparslan'ın bu durumunu bildikleri için Alparslan'a kimyasal ilaç vererek Alparslan'ı taşırıyorlar. Harekete geçiriyorlar.

"KAMERA KAYITLARININ SİLİNMESİ KASITLI"

Bu kayıtların silinmesi, Danıştay'a kasıtlı olarak gönderildiğini gösteriyor. Eğer Alparslan yalnız ise kamera görüntülerinin silinmemesi gerekir. Demek ki orda görünmesini istemedikleri birileri var. Kim o birileri ? Kamera kayıtları neden silindi. Alparslan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çapraz sorgusunda dedi ki '1,70-1,80 boylarında esmer bir mahlûk cezalarını verdi'. Bu beyanından ateş edenin Alparslan olmadığını gösteriyor. Alparslan bu ağa düşürülüyor. Önceden organize edilmiş, önceden düşünülmüş, önceden tasarlanmış bir plan. Bu adım adım uygulanıyor. Göründüğü kadarıyla, eldeki verilere göre bunun adı Ergenekon."

CİHAN

Etiketler :