Fikret Orman'dan transfer açıklamaları

Fikret Orman'dan transfer açıklamaları

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Gökhan Gönül'ün kadrolarında görmek isteyecekleri bir futbolcu olduğunu söyledi.

 

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Gökhan Gönül'ün kadrolarında görmek isteyecekleri bir futbolcu olduğunu söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün Vodafone Arena'da düzenlenen iftar yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orman, Gökhan Gönül'ün önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, "Bizim de takımımızda görmek isteyeceğimiz bir isim. Gazetelerden öğrendiğim kadarıyla Fenerbahçe'yle ilişkileri kopma noktasına geldi. Biz de açıkçası takımımızda görmek istiyoruz." diye konuştu.

Transferde aceleci olmadıklarını belirten Fikret Orman, şöyle devam etti:

"Geçen sezon başında Fenerbahçe çok flaş transferler yapmıştı. Galatasaray da Podolski'yi almıştı. Bize de büyük bir tepki vardı 'onlar onu aldı siz ne yapıyorsunuz' diye. Biz bütçemiz içinde makul, Beşiktaş menfaatlerine uygun transferler yapmak istediğimizi ifade ettik. Acelemiz yok. Avusturya kampı için 1 aydan fazla süremiz var. Dünyada da transfer yavaş geçiyor. Çok fazla transfer yapmayacağız. Stoper, sağ bek pozisyonlarına transfer yapacağız. Belki bir tane kaleci alabiliriz. Transferde abuk paralar harcama taraftarı değilim. Sözleşmesi bitenlerle anlaşmayı yaptık, son olarak İsmail ile anlaştık."

Mario Gomez'in transferiyle ilgili ay sonuna kadar karşılıklı olarak beklediklerini belirten Orman, "Bizim de araştırmalarımız var. Gomez'i çok seviyoruz. Beşiktaş taraftarıyla kendisi bütünleşti. Şu anda milli maçlarına konsantre olmuş durumda. Ay sonunda olumlu veya olumsuz netleşmiş olur." ifadelerini kullandı.

 

- "Atiba'yı bırakmayı düşünmüyoruz"

 

Atiba Hutchinson ve Gökhan Töre ile ilgili soruları da yanıtlayan Fikret Orman, "Takımımızdan göndermek istediğimiz oyuncu yok. Gökhan Töre ile alakalı bazı talepler var ancak biz Gökhan'ı satmak için almadık. İyi bir teklif olursa, şartlar Beşiktaş'ın ve Gökhan'ın lehine olursa böyle bir transferi düşünebiliriz. Atiba'yı bırakmayı düşünmüyoruz. 1 senelik daha sözleşmesi var. Kendisi memleketinden gelsin belki sözleşmesini bile uzatabiliriz." şeklinde konuştu.

 

- "Artık borcun aşağı inmesi lazım"

 

Stadın yapım süresinde borcun arttığını ancak artık borcun aşağı inmesi gerektiğini ifade eden Fikret Orman, Türkiye'de transfere çok büyük paralar harcanmasına rağmen başarının olmadığını bildirdi.

Stat bitene kadar çok yatırım yaptıklarını anlatan Orman, şunları kaydetti:

"O yüzden borç artışı oldu. Kulübü 328 milyon dolarla devraldık herhalde yine o seviyelerdedir. Artık borcun aşağı inmesi lazım. Beşiktaş çok fazla derecede faiz ödüyor. Bu faize ödenen paralar milletin parası. Bu faiz yükünden kurtulmamız lazım. Mantıklı transfer yapmak gayreti içindeyiz. Zamanında Beşiktaş transfere büyük paralar da harcadı ama elindeki sonuçlar da ortada. Türk futbolunun geldiği nokta da ortada. Bütün kulüpler zarar ediyor. Ortada bir başarı öyküsü yok. Bu kadar paralar harcanan ülkenin takımlarının hem de milli takımın uluslararası başarılarının olması gerekiyor. Oyuncu kadromuzda istikrar sağlayarak hareket etmemiz lazım. UEFA ile yapılan bütün protokollere göre bazı bütçe ve transfer kısıtlamaları var. Satmadan oyuncu alamıyorsunuz."

Başkan Orman, iftara katılan eski yöneticiler, eski futbolcular ve kongre üyelerine yönelik yaptığı konuşmada ise "Yeni formalarımızı çıkarıyoruz. Umarım son iki yıldızlı forma olur. Allah seneye üç yıldızlıları çıkarmayı nasip etsin. Önümüzdeki 3 sene çok önemli. Bu sürede borcu aşağı çekmeye çalışacağız. Beşiktaş'ın arkasında olun, bizi destekleyin." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.