Maçın ardından Güneş ne dedi?

Maçın ardından Güneş ne dedi?

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş:- "Zor bir maçı isteğimiz, yeteneğimizle ve seyirci desteğiyle olumlu hale çevirdik" - "Fizik olarak yükseliyoruz ama yeterli değil"- "Kadromuz geniş değil. İki sakatlık var, 3 kaleciyi çıkarırsak 19 oyuncu kalıyor. Dar k

 

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'de Atiker Konyaspor'u 2-0 mağlup ettikleri karşılaşmada, istek ve yetenekleriyle olumlu bir sonuç aldıklarını söyledi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Porto karşısında aldıkları galibiyetin moraliyle Atiker Konyaspor karşısına çıktıklarını belirterek, "Zor bir maçı isteğimiz, yeteneğimizle ve seyirci desteğiyle olumlu hale çevirdik. İkinci yarıda da iyiydik. Golü daha erken bulmalıydık. Oyunun son bölümünde kopmalar oldu. 3 puan aldık, mutluyuz. Umarım devamı gelir." dedi.

Oyuncuların bireysel performansının artmaya başladığına dikkati çeken Güneş, şöyle devam etti:

"Hatalar giderek azalıyor. Rakipler de dirençli ve inançla oynuyor. Beşiktaş'ın güçlü olması rakiplerin de gücünü zorluyor. O yüzden bizim daha da güçlü olmamız gerekiyor. Fizik olarak yükseliyoruz ama yeterli değil. Erken form tutmak da doğru değil. Sakat oyuncularımız var. Ufak tefek sakatlıklar da oluyor. Yorgunluklar da olacak. Üst üste maç olduğunda hem oyuncu hem puan kayıpları olabiliyor. Sadece Kasımpaşa'da puan kaybettik. Süper Kupa'yı kaybettik. Bir maçta kupa gitti."

Takıma yeni gelen oyuncuların da isteklerini artırdığını anlatan Güneş, bu futbolcuların uyumlarının yükselmesiyle daha iyi olacaklarını dile getirdi.

 

- "Zor maçlar oynadıkça ritim artacaktır"

 

Güneş, Fenerbahçe, Leipzig ve Trabzonspor olmak üzere üç zorlu mücadele oynayacaklarının hatırlatılması üzerine, "Üç zorlu maçın ardından ara olacak. Bu dönemi geçiştirebilirsek daha iyi olacak. Fenerbahçe ile kritik maç oynayacağız. Fizik olarak iyiye gidiyoruz. Oyuncu değişiklikleri olabilir. Kadromuz geniş değil. İki sakatlık var, 3 kaleciyi çıkarırsak 19 oyuncu kalıyor. Dar kadromuz var. Bütün limitleri kullanıyoruz. Konyaspor karşısında Lens ve Negredo'yu erken almak istiyordum ama Adriano değişikliği olunca beklemede kaldım. Zor maçlar oynadıkça ritim artacaktır." ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş, kariyerinde Fenerbahçe'ye karşı başarılı sonuçlar alamamasıyla ilgili soruyu, "Fenerbahçe büyük bir camia. Fenerbahçe, Leipzig ve Trabzonspor'a paket maçlar olarak bakacağız. 50 yıldır bu işin içindeyim. Başarıyı hiçbir zaman kendime mal etmedim. Zaman zaman başarısızlığı üstüme aldım ama işimi iyi yaptığımı düşünüyorum. Kazansak da kaybetsek de işimi iyi yaptığıma inanıyorum." diye yanıtladı.

 

- Cenk Tosun ve Medel'in performansı

 

Cenk Tosun ve Gary Medel'in performansını değerlendiren Güneş, ikisinden de memnun olduğunu söyledi.

Cenk Tosun'un iyi niyetli ve çalışkan bir oyuncu olduğuna dikkati çeken Güneş, "İyi niyetli çalışanların şansı fazla olur. Cenk pes etmiyor. İşini iyi yapıyor, dinliyor. Kendini yeniliyor. Düzgün insanlar, gecikse de bir yerlere gelirler." değerlendirmesinde bulundu.

Dusko Tosic'in yokluğunda Matej Mitrovic'in hak etmesine rağmen Gary Medel'i oynadığını vurgulayan Güneş, "Onu da görmek istedim. Olumluydu. Hem stoperde hem orta sahada oynayabilecek bir oyuncu. Bunu bir kez daha görmüş olduk." şeklinde konuştu.

Tecrübeli teknik adam, Atiker Konyaspor maçında sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalan Adriano Correia'nın ciddi bir durumunun olmadığını dile getirdi.

Yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Güneş, şunları söyledi:

"Ülke bizim. Antrenörler, oyuncular, yöneticiler ve medya, ülkemizin her sorunu herkesi ilgilendirmeli. Yetkililer karar vermeli. Üzerinde çok konuşulması gereken konu. Benim düşüncem belli. Hatalar yapılmış olabilir, düzeltme şansı var. Türk futbolunun yapısal reformlara ihtiyacı var."

Medipol Başakşehir ile Trabzonspor arasında oynanan maçta iki bordo-mavili çocuğun formalarının çıkarılmasına değinen Güneş, "Gereksiz kavga yapıyoruz. Çocuklarla ilgili başlı başına hata. Başakşehir Kulübünün öyle yapacağını düşünmüyorum. Kişisel hata vardır. Herkes bizim maçımızı da gelebilmeli. Fenerbahçe, Galatasaray formasıyla gelmeli. Para kazanmak uğruna insanlığı yok etmek doğru değil." yorumunu yaptı.

 

- Quaresma'nın golü tartışmaya neden oldu

 

Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma'nın rakiplerini çalımlayarak attığı ikinci golle ilgili siyah-beyazlı kulübün resmi Twitter hesabından paylaşılan mesaj tartışmaya neden oldu.

Quaresma'nın attığı gol sonrası kulübün Twitter hesabında, "Quaresma Konyasporluların içinden geçip golünü attı" şeklindeki ifade daha sonra kaldırıldı. Konyaspor Kulübü de bu paylaşım üzerine kendi Twitter hesabından imalı bir şekilde "Tebrikler Efendi @Beşiktaş" paylaşımında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.