"ADİ BAŞBAKAN" DEDİRTEN GENERAL TERFİ ETTİ

"ADİ BAŞBAKAN" DEDİRTEN GENERAL TERFİ ETTİ

Komutasındaki birlikte parola olarak erlerine “Adi Başbakan” dedirten Tümamiral Atilla Kezek YAŞ’ta terfi aldı.

Nöbet tutan erlere “Adi Başbakan” dedirten Tümamiral Atilla Kezek, YAŞ’ta terfi ettirilerek Koramiralliğe yükseltildi. Taraf’ın kamuoyuna duyurduğu “Parola” skandalının ardından hakkında inceleme başlatılan Kezek’in dosyası kapatılmış ve terfi yolu açılmıştı.

Skandal olay, 22 Mayıs 2010 tarihinde Taraf’ta sürmanşetten yayımlanan “Parola: Adi Başbakan haberiyle kamuoyuna duyurulmuştu. Erdek Mayın Filosu Komutanlığı’nda yaşanan parola rezaleti, AKP ve hükümetin sert tepkisini çekmişti.

Filoya bağlı Erdek Deniz Üs Komutanlığı ve Garnizon Komutanlığı’nda nöbet tutacak askerlere Şubat 2010 ayında kullanılmak üzere 25 Ocak 2010 tarihli 3700-76-10 resmî numarasıyla gizli bir parola listesi hazırlanmıştı. Kullanılacak parolalardan biri “Adi”, cevabı ise “Başbakan”dı. Yani bir askere parola olarak “Adi” diye sorulduğunda, karşılığında cevap olarak “Başbakan” kelimesi alınıyordu.

Tümamiral Kezek onayladı

Bu resmi evrak 25 Ocak 2010’da, o dönem Mayın Filosu Komutanlığı yapan Tümamiral Atilla Kezek’in bilgisine sunulmuş, Kezek bu evrakı onaylamış, yürürlüğe koyarak tüm birimlere dağıtmıştı. Taraf’ın bu skandalı ortaya çıkarmasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ilgili kişiler hakkında soruşturma açmış, soruşturma neticesinde 3 Haziran 2010’da ifadeleri alınmak üzere Erdek Deniz Üs Komutanı Deniz Albay Bülent Keçeci, Harekat Şube Müdürü Deniz Binbaşı Ramazan Akavcı, Harekat İstihbarat İKK Güvenlik Şube İdari İşler Astsubayı Üs Çavuş Çağrı Güler ve Erdek Deniz Üs Komutanlığı Harekat Şubesi’nden Kıdemli Üs Çavuş Yılmaz Samur mahkemeye çağrılmıştı.

Astsubay ordudan atılmıştı

Soruşturma sonunda olay Astsubay Çağrı Güler’in üzerine yıkılmış, ordudan atılarak hadise kapatılmıştı. Kamuoyuna Güler’in parola skandalından dolayı ordudan ilişiğinin kesildiği açıklanmasına rağmen, daha sonra ortaya çıkan gerçekle Güler’in evinde bulundurduğu bazı bilgilerden dolayı ordudan atıldığı anlaşıldı. Olayın sorumlularından Albay Bülent Keçeci ise geçen yıl emekliye sevk edildi.

Parola skandalına onay veren Tümamiral Atilla Kezek ise ağabeyinin Başbakan Erdoğan’la görüşmesinin ardından soruşturmadan kurtuldu ve bu yılki YAŞ toplantısında Koramiralliğe terfi etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.