Atina'da protestoculara müdahale

Atina'da protestoculara müdahale

Atina'da göstericiler, İsrail büyükelçiliği önünde toplanarak, Gazze'ye yardım götüren gemilere yapılan saldırıyı protesto etti.

Siyonist İsrail Büyükelçiliği önünde zırhlı otobüslerle barikat kurulurken, çok sayıda Çevik Kuvvet Polisi de güvenlik önlemi aldı.

Terör devleti İsrail'in Atina Büyükelçiliği önünde toplanan binlerce Yunanlı ve Müslümanlar, "Katil İsrail", "Terörist İsrail" sloganları attı. "Filistin'e özgürlük", "Ellerinizi Gazze'den çekin" ve "Ambargoya son" sloganlarıyla Filistin'e destek çıkan göstericiler, büyük boy Filistin bayrakları açtı.

Protesto gösterisinde İsrail elçiliği önünde amasızca güvenlik alan ve yer yer göstericileri taciz eden polise taş ve su şişelerinin atılmasıyla birlikte göstericilerle polis arasında gerginlik yaşandı. Göstericilerin art arda polise taş, tahta ve benzeri cisimler atmasıyla yaşanan arbedede polis, göstericileri karşı çok sayıda göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandı.

Kaldırımları söken gruplar, yaklaşık 2 saat boyunca polisi taş yağmuruna tuttu. Cadde ve ara sokaklardaki onlarca çöp konteynırı da ateşe verildi.

Diğer yandan Selanik'te de akşam saatlerinde İsrail'i protesto gösterileri yapıldı. Yunanistan'ın diğer şehirlerinde ve Atina'da da protesto gösterilerinin devam edeceği öğrenildi.
 

Etiketler :