Atina'ya cami oy çokluğuyla meclisten geçti

Atina'ya cami oy çokluğuyla meclisten geçti

Yunan parlamentosunda oylanan tasarı, hükümetin büyük ortağı Radikal Sol Koalisyon SYRIZA ve bazı muhalefet milletvekillerinin 210 'evet' oyuyla kabul edildi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Müslümanlar için yapılması kararlaştırılan ibadet yeri ile ilgili yasa tasarısı parlamentoda onaylandı.

Yenilenebilir yeni enerji kaynaklarının desteklenmesi ve dağıtımıyla ilgili torba yasa tasarısı kapsamında bugün parlamentoya getirilen cami inşasıyla ilgili tasarı koalisyon hükümetinin büyük ortağı Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) ve bazı muhalefet milletvekillerinin 210 'evet' oyu ile kabul edildi.

300 sandalyeli parlamentoda 230 milletvekilinin katıldığı oylamada cami inşa edilmesine karşı çıkan, hükümetin küçük ortağı Bağımsız Yunanlılar Partisi (ANEL) ve aşırı sağcı Altın Şafak Partisi milletvekilleri 'hayır' oyu kullandı.

Yunanistan Eğitim Bakanı Nikos Filis, oylama öncesinde yaptığı konuşmada, Atina'da cami inşa edilmesinin ülkeden terörü uzaklaştırdığını ifade ederek, "Fransa ve Belçika'daki sorunların burada olmamasını istiyorsak geçmişteki yanlışları tekrarlamayalım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.