F. Tekke'den sonra Arda'da UEFAYI KAZANDI

F. Tekke'den sonra Arda'da UEFAYI KAZANDI

Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid, Bükreş'teki UEFA Avrupa Ligi finalinde bir diğer İspanyol Athletic Bilbao'yu 3-0 yenerek kupayı müzesine götürdü. 1 asist yapan Arda, seremonide Türk bayrağıyla tur attı.

23:43 | 10 Mayıs 2012

Kupa Atletico Madridin
 

UEFA Avrupa Ligi Final karşılaşmasında iki İspanyol ekibi, Atletico Madrid ile Athletic Bilbao karşı karşıya geldiler. Romanya'nın başkenti Bükreş'de oynanan mücadeleyi Atletico Madrid 3-0'lık skorla kazanarak, 2011-2012 sezonu UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olmayı başardı.
 

 
Oynat


 
Atletico'nun kupaya uzanmasını sağlayan goller, 7. ve 34. dakikalarda Kolombiyalı yıldız Radamel Falcao'dan gelirken; geçtiğimiz sezon Porto formasıyla kupaya uzanmayı başaran golcü futbolcu, üst üste iki finalde de gol atma başarısına ulaştı. Başkent ekibinin üçüncü golünü ise 85. dakikada Brezilyalı Diego kaydetti. 



 
Oynat




Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan milli futbolcumuz Arda Turan, mücadelede bir asist yaparken; 90+1. dakikada yerini Alvaro Domuingez'e bıraktı.  






ATLETICO REKOR KIRDI
Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 19 maça çıkan Atletico Madrid, bunların 17'sini kazanma başarısı gösterdi. I Grubu'nda sadece Udinese'ye yenilen Atletico Madrid, deplasmanda Rennes ile 1-1 berabere kalmıştı. Atletico 17 galibiyetin 12'ini üst üste alarak muhteşem bir rekora da imza atmış oldu.

 
FALCAO DAMGASI
Karşılaşmaya daha istekli ve baskılı başlayan taraf Atletico Madrid olurken; başkent ekibi çok geçmeden aradığı golü buldu. Mücadelenin 7. dakikasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Falcao, topu geriye çekti ve sol ayağıyla uzak köşeye mükemmel bir vuruş yaptı. Çatal diye tabir edilen bölgeden filelerle buluşan top, Atletico Madrid'in tek farklı üstünlüğü ele geçirmesini sağladı.
Bu dakikadan sonra Athletic Bilbao rakip kalede baskı kurmaya çalışırken; Atletico Madridli futbolcular yaptıkları etkili hücum presle Bask ekibinin oyunda hakimiyet kurmasına izin vermedi. Karşılaşmada dakikalar 34'ü gösterirken sahneye çıkan yine Falcao oldu. Sol kanattan ceza alanına girerek son çizgiye inen milli futbolcumuz Arda Turan, iki kişinin arasından topu Falcao'ya çıkardı, Kolombiyalı futbolcu düzgün bir vuruşla topu bir kez daha Bilbao ağlarına gönderdi ve farkı ikiye çıkartan golü attı.
 
SAVUNMAYI GEÇEMEDİLER
İkinci yarıda daha üstün bir oyun sergileyen Bilbao'lu futbolcular, bir çok pozisyonda kadameli Atletico savunmasını geçmekte zorlandılar. Girdikleri hemen hemen her pozisyonda final paslarını ve ya final vuruşlarını iyi yapamayınca sonuca gitmekte zorlandılar.
 
DİEGO FİŞİ ÇEKTİ
Bükreş'de üst üste Bilbao akınları, Atletico Madrid kalesini zorlarken; başkent ekibi kupayı kendilerine golü 85. dakikada Diego'nun ayağından buldu. Brezilyalı yıldız, orta sahada aldığı topla 3 kişiyi geçti ve sol çaprazdan uzak köşeye düzgün bir vuruş yaparak, kupayı başkent Madrid'e götürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.