ATM SOYGUNCULARI YAKALANDI

ATM SOYGUNCULARI YAKALANDI

Mersin'de ATM dolandırıcılarına operasyon

Mersin'de bankaların ATM cihazlarına harici aparat yerleştirip para çekmek isteyenlerin kart bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 2 şüpheli yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bankaların ATM cihazına harici aparat yerleştirip para çekmek isteyenlerin kart bilgilerini kopyalayan, daha sonra bu bilgilerle ikiz kart oluşturup kart sahiplerinin paralarını dolandıran şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

Bir bankanın ATM cihazına aparat yerleştirmek isteyen kişiler olduğu bilgisine ulaşan ekipler, düzenledikleri operasyonda, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan aranan Ö.Y. ile bilişim sistemlerine girme banka ve kredi kartlarının kopyalanmasıyla ilgili suç kaydı bulunan M.Y.İ'yi yakaladı.

Şüphelilerin üstelerinde ve araçlarında yapılan aramada, isimsiz mavi renkli kartuş kart, isimsiz turuncu renkli bir bankaya ait kart, 2 cep telefonu, Bursakart, dizüstü bilgisayar, 3 parçadan oluşan kart kopyalama aparatı ve çift yönlü bant ele geçirildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.