ATO heyeti, Kosova'yı ziyaret etti

ATO heyeti, Kosova'yı ziyaret etti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran başkanlığındaki heyet, Kosova'da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

PRİŞTİNE (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran başkanlığındaki heyet, Kosova'da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Baran ve beraberindeki ATO heyeti, Başkent Priştine'de Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Meclis Başkanı Glauk Konjufca, Kosova-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ile ayrı ayrı görüştü.

Kosova Meclisinden yapılan yazılı açıklamada, Meclis Başkanı Konjufca'nın ATO heyeti ile görüşmesinde, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesinin ele alındığı bildirildi.

Konjufca'nın, Kosova ekonomisinin çeşitli sektörlerinde Türk şirketlerini yatırım yapmaya teşvik ettiğinin vurgulandığı açıklamada, "Başkan Konjufca, konuklara Kosova Cumhuriyeti'ndeki hukuki altyapı ve yatırım fırsatları hakkında bilgi verdikten sonra, ülke ekonomisinin kalkınması için ilgi alanlarındaki ticari iş birliğinin önemine vurgu yaparak, Ankara Ticaret Odası ve dost ülke Türkiye ile ekonomik iş birliğini derinleştirmek isteğini dile getirdi." ifadesine yer verildi.

ATO Başkanı Baran, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, konukseverlikten dolayı şükranlarını dile getirirken, iki halk arasında dostane ilişkiler bulunduğunu belirtti.

Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin Kosova'daki yatırımlarının daha da artacağına inandığını ifade eden Baran, "Birbirlerini çok seven iki ülkenin vatandaşlarının, birbirlerine bu kadar bağlı iki ülkenin ticaret hacminin de bugün yaşadığımız rakama yansıtılmadığını, daha yukarılarda olması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Baran, çalışmalarını Kosova'da sürdüren 500'e yakın Türk firmasında, yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlandığını sözlerine ekledi.

Kosova-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Enis Kervan ise ATO heyetinin ziyaret amacının yatırım fırsatlarını değerlendirmek olduğuna dikkat çekti.

ATO heyeti, hafta içerisinde Kosova kurumlarının temsilcileri ile ülkedeki yatırım fırsatlarını görüşecek. Heyet ayrıca ülkenin güneyindeki Prizren şehrini de ziyaret edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.