ATV'deki Diziye Bir Tepki Daha!

ATV'deki Diziye Bir Tepki Daha!

ATV’de yayınlanan ve başrolünde Timur Acar’ın yer aldığı Kertenkele dizisine Diyanet camiasından tepki geldi. Diyanet-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen genel merkezlerinden dizi hakkında sert açıklamalar yapıldı.

 

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, dizide hapishaneden kaçan bir hırsızın imam rolünde verilmesini  sert bir dille eleştirdi. Diyanet-Sen Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Bayraktutar, “Toplumda özel bir saygınlığı gerektiren imamlık gibi bir makamın bir hırsız tarafından kullanılıyor olması ve imamlık gibi son derece hassas peygamber mesleğinin birkaç davranış modeli ile idare edilebilecek bir meslek olarak gösterilmesi kabul edile bilir bir durum değildir. Kaldı ki imamlık insanları kandırmak ve anı idare etmek için rol icabı bile olsa iki dakikada öğrenilecek bir meslek değildir.” dedi. 

 “Yeşilçam’daki imam algısından farkı yok.”
 
İslam ve medya'nın haberine göre, Bayraktutar, Yeşilçam’da çizilen imam profilini de hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
“Camiye sürekli giden cemaat gerçek imamla rol icabı imamlık yapmaya çalışan bir sahtekarı, hiçbir dini bilgisi olmayan bir hırsızı anında fark edebilecek donanıma sahiptir. Yıllarca Yeşilçam dizileri ile verilmeye çalışılan imamlar ve dindar insanlar ile ilgili olumsuz imaj, maalesef bu defa boyut değiştirerek mesleğin basitliği ve cemaatin bilgisizliği üzerinden verilmeye çalışılmıştır.” 
 
“Dini değerlerimizle alay edilmektedir.”
 
Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Diyanet-Sen) Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada ise dizide dini değerlerle alay edildiğine dikkat çekildi. Açıklamada şunlar yer aldı:
 
“Din görevlileri ve milletimizin hassasiyetlerini ayaklarına altına alan bu dizi, milletimizin namaz kıldığı bir camide dini değerlerimizle alay etmekte, bir imamı toplum nezdinde küçük düşürmeye yönelik mesajlar vermekte, dinimizce kabul edilmeyen ve toplum tarafından yakışıksız hareketler olarak nitelenen kötü vasıfları İmamlarda yapar algısının vurgulandığı rencide edici sözler, aşağılayıcı görüntüler ve verilen yanlış iftira dolu mesajlar utanmazlığın bu kadarına pes dedirtmiştir.
 
“Şiddetle kınıyoruz.”
 
Toplumun önderi, lideri veya bir bileni konumunda olan imamlarımızın yaşantısını ve hizmetlerini yansıtmayan, dini değerlerimizi hafife alan, kendilerine ait olan bilgisizlik, menfaatçilik, çapkınlık, hırsızlık gibi kendi aşağılık karakterlerini imam karakterinde bu millete yutturmaya çalışan bu dizinin senaristi ve oyuncusunu, bu milletin değerlerini tanımayan sözde sanatçı kılığındaki şahısları, bu diziyi yayınlayan ATV televizyonunu şiddetle kınıyor, dizinin derhal yayından kaldırılmasını RTÜK’ten istiyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.