Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Çok sayıda kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube polislerinin Avcılar Belediyesi'ne yaptığı yolsuzluk operasyonunda aralarında başkan yardımcıları ve zabıta görevlilerinin de bulunduğu çok sayıda belediye çalışanı gözaltına alındı.

Avcılar Belediyesinde ''rüşvet alındığı'' iddiasına yönelik düzenlenen operasyonda, yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

'23 fabrika ve işyerine usulsüz ruhsat verildiği' iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda yapılan usulsüz işlemlerin tüm yönüyle araştırıldığı bildirildi.

Olayda CHP'li Belediye Bbaşkanı Mustafa Değirmenci'nin ihmalinin olup olmadığı da araştırılıyor.

Bir süredir belediyenin ihaleleri ve bazı işlem kalemleri kapsamında yapılan incelemelerde tespit edilen usulsüzlükler nedeniyle başlatılan soruşturmanın devamında şikâyet başvuruları da değerlendirilerek operasyon için hazırlıklar tamamlandı.
      
Belediye ihalelerinin mercek altına alındığı soruşturmada bu sabah Avcılar Belediyesi'nde ve zabıta müdürlüğünde aramalar yapıldı. Bazı iş yerlerine usulsüz olarak ruhsat verilmesi ve rüşvet alındığı iddiaları kapsamında yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığı ve aramaların sürdüğü kaydedildi.
      
Gözaltına alınan şüpheliler Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü. Avcılar Belediye Başkanlığı'ndaki aramaların sürdüğü ve ilgili birimlerdeki çok sayıda belge ve bilgisayara el konulduğu öğrenildi.
      
Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI: "OPERASYONDAN HABERİM YOK"

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, yaklaşık 30 belediye çalışanının gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonundan haberi olmadığını belirterek, "Sizin bilginiz var, ben ilginç karşılıyorum. Ben sizden öğreniyorum" dedi.
 
Belediye binası girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Mustafa Değirmenci, operasyondan haberi olmadığını söyledi. Değirmenci, "Sizin nerden bilginiz oldu. Polisler bilgi mi verdi? Benim bilgim yok. Polisler orada ben bilmiyorum. Hiçbir bilgim yok. Sizin bilginiz var, ben ilginç karşılıyorum. Çok ilginç, polis böyle gizli bir operasyon yapıyor ve basının haberi varsa ilginç bir olay. Ben sizden öğreniyorum" diye konuştu.
 
Gözaltına alınanlardan da haberi olmadığını belirten Değirmenci, açıklamalarının ardından operasyonla ilgili bilgi almak üzere belediyeye girdi. Öte yandan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Zabıta Müdürü Erdoğan Yerci, polisler eşliğinde belediyeden çıkartılarak emniyete götürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.