Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak anket

Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak anket

Ana muhalefet partisine yakınlığıyla bilinen Avrasya Kamu Araştırma Şirketi'nin anketi Kılıçdaroğlu'nu çok kızdıracak..

CHP'li seçmenlerin yüzde 78'i Kılıçdaroğlu'nun başarısız olduğunu ve gitmesi gerektiğini düşünüyor. CHP tabanı Dersim krizini çıkaran Aygün'ün de cezalandırılmasını istiyor. 20.7 oldu. CHP seçmeni lider konusunda ise yüzde 75.8'lik büyük çoğunlukla ilk oyunu Deniz Baykal'dan yana kullanırken, anket şirketi bile çıkan sonuca çok şaşırdı.

2 BİN 168 CHP SEÇMENİYLE ANKET

CHP'li seçmene Dersim soruldu. Seçmen, Dersim tartışmasının kazananının BaşbakanErdoğan olduğunu söylerken, Hüseyin Aygün'e karşı cephe aldı. Aygün'ü cezalandırmaya yanaşmayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise CHP'de eksen kayması yarattığını savundu. Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, CHP Seçmeni için Memnuniyet Araştırması yaptı. Kasım'da yapılan araştırma 26 il ve ilçe köy ve mahallelerde son genel seçimlerde CHP'ye oy verdiğini belirten 2 bin 168 CHP seçmeni ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi. Araştırma sonuçları şöyle:

AYGÜN DİSİPLİN CEZASI ALMALI

Dersim tartışmasının mimarı Hüseyin Aygün'e hak verenlerin oranı yüzde 12.1'de kalırken seçmenin yüzde 68.5'i Aygün'e tepki gösteren milletvekillerini haklı buldu. Aygün'e Dersim sözlerinden dolayı disiplin cezası verilmesini isteyenlerin oranı da yüzde 63.6'ya ulaştı.

SEÇMENE GÖRE CHP'NİN EKSENİ KAYDI

Seçmenin yüzde 62.8'si, Dersim tartışmasında Kılıçdaroğlu'nun tutumunu doğru bulmadığını ifade etti. Seçmenin yüzde 43.7'si CHP'nin Atatürkçülükten uzaklaştığını düşünüyor. Seçmenin yüzde 42,3'ü de "Kılıçdaroğlu ve ekibinin CHP'nin eksenini kaydırdığı" eleştirilerini haklı buldu. Seçmenin yüzde 70,5i de CHP'nin12 Haziran seçimlerinden daha az oy alacağı kanaatini ifade etti.

LİDER DEĞİŞİKLİĞİ ŞART

Araştırmaya katılan seçmenlerin yüzde 48.7'si CHP'de lider değişikliğini savundu. Lider değişikliğine ihtiyaç olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 21.4'te kalırken, kalan yüzde 29.9'luk kesim kararsızlık ifade etti. Araştırmada, seçmenin yüzde 65.8'lik çoğunluğu Kılıçdaroğlu'nu başarısız bulduğunu ifade etti. Başarılı olduğunu değerlendirenlerin oranı ise yüzde 20.7 oldu. CHP seçmeni lider konusunda ise yüzde 75.8'lik büyük çoğunlukla ilk oyunu Deniz Baykal'dan yana kullandı. Baykal'ı yüzde 56.4 ile Mustafa Sarıgül, yüzde 51.2 ile Muharrem İnce, yüzde 44.2 ile Gürsel Tekin izledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum