AB Sovyetler Birliği gibi çökecek

AB Sovyetler Birliği gibi çökecek

Ünlü spekülatör Soros'tan Avrupa'yı korkutan kehanet...

Milyarder yatırımcı George Soros, Euro Bölgesi'nin içinde bulunduğu borç krizini Sovyetler Birliği'nin 1990'ların başında yaşadığı çöküşe yol açan faktörler ile karşılaştırdı.

SSCB GİBİ ÇÖKECEK

Soros yaptığı açıklamada, "Avrupa, Euro Bölgesi krizinin yıkıcı potansiyeli ile Sovyetler Birliği'nin çöküşüne benziyor. Avrupa'da yaşanan sosyal, ekonomik ve moral krizinin Avrupa Birliği'ni baltaladığını, Sovyetler Birliği'ne benzer bir dağılma süreci ortaya çıkardığını görebiliriz" diye konuştu.

SİYASİ BÜTÜNLÜĞE ZARAR VERİYOR

Milyarder yatırımcı Soros, Avrupalı liderlerin krizi kontrol altında tutmakta zorlanmaları sebebiyle, Avrupa Birliği'nin potansiyel olarak yıkılma tehlikesinin bulunduğunu ifade etti. Dünyaca ünlü yatırımcı Soros, Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, borç krizinin Avrupa Birliği'nde özellikle siyasi bütünlüğe zarar verdiğini söyledi. Soros, borç krizinin Avrupa Birliği'ni potansiyel olarak yıkma gücü bulunduğunu da sözlerine ekledi.

KRİZ HENÜZ SONLANMADI

Soros, Danimarka ekonomi bakanıyla görüştü. Danimarka'da yayınlanan Politiken gazetesinde yaptığı görüşmede Soros, Euro krizinin kötüye gittiğini belirterek, “Kriz henüz sonlanmadı ve yanlış yolda ilerliyor” dedi.

Euronun, AB'deki siyasi birliğe de zarar verdiğini savunan Soros, devam etmesi halinde, krizin AB'nin yıkımına neden olabileceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.