Avrupa kesmedi hedef dünya şampiyonluğu

Avrupa kesmedi hedef dünya şampiyonluğu

Avrupa Şampiyonası finalinde İngiltere'yi 2-1 yenerek şampiyon olan Türkiye Ampute Milli Takımı gözünü dünya kupasına dikti.

Bu yıl Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası kısa bir süre önce İstanbul'da düzenlendi ve ev sahibi Türkiye şampiyon oldu. Şampiyonluktan çok şampiyonluk sonrası ülkede yaşanan güzellikler akıllarda kaldı. 

TÜM ÜLKE KENETLENDİ

Türkiye A Milli Takımı'nın 2018 Dünya Kupası'na katılamamasının hüznünü yaşadığımız günlerde yakaladıkları başarıyla gururumuz olan Ampute Milli Takımı'mız, yaptıkları çağrılarla adeta Türkiye'yi birbirine kenetledi. İngiltere ile oynanan final maçının Vodofone Park'ta oynanmasını isteyen milli takımın kaptanı Gazi Osman Çakmak'ın isteği kırılmadı ve maç 40 bin taraftarının coşkulu tezahüratları altında oynandı. 

ÖDÜLE BOĞULDULAR

Amaçları sadece Türkiye'yi gururla temsil etmek ve Türk halkına büyük sevinçler yaşatmak olan Ampute Milli Takımı'mıza kısa bir süre içinde çok sayıda sanatçı, iş adamı ve şirketten ödül yağdı. Para ödülünün yanı sıra ev ödülü de alan milliler, elde ettikleri başarının karşılığın maddi olarak almanın yanı sıra kendilerine gösterilen teveccühle manevi ödüllerin de en büyüğünü almış oldular.

DÜNYA KUPASININ FAVORİSİ TÜRKİYE

Başarıya doymayan Avrupa Şampiyonu Türkiye Ampute Milli Takımı, şimdi de gözünü Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'na dikti. 2014 yılında dünya üçüncüsü olan milli takımımız, 2018 yılında düzenlenecek olan şampiyonada dünyanın en iyisi olmak için mücadele edecek. Son dünya şampiyonu Rusya'yı Avrupa şampiyonasında çeyrek finalde yenen Türkiye, dünya şampiyonasının da favorileri arasında gösterildi.

 Yasin Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.