Avrupa Komisyonu’ndan tartışmalı terörle mücadele planı

Avrupa Komisyonu’ndan tartışmalı terörle mücadele planı

Avrupa Komisyonu’nun yeni terörle mücadele planına göre, Avrupa uçuşlarında yolcuların kişisel verileri toplanacak ve 5 yıl saklanabilecek.

ngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Avrupa Komisyonu terörle mücadele için yeni bir plan hazırladı. Buna göre Avrupa'ya giden ve Avrupa'dan kalkan tüm uçuşlarda, her yolcunun kişisel verileri fişlenecek.

42 MADDE BİLGİ HAVUZDA TOPLANACAK

Fişleme listesinde, yolcuların banka kartı numarası, ev adresi ve hatta 'helal et tercih edip etmediği' gibi 42 ayrı konuda bilgi toplanmasının öngörüldüğü ifade ediliyor.

Ayrıca beş yıl saklanacak olan bu verilere isteyen Avrupa ülkesinin güvenlik birimi erişebilecek.

PARİS YÜRÜYÜŞÜNDE KARAR VERDİLER

Haberde, İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May de dahil, Avrupalı iç işleri bakanlarının bu planı hayata geçirmek konusunda ısrarlı olduğu ifade ediliyor. İçişleri bakanlarının, Paris'teki"Je Suis Charlie" (Ben Charlie'yim) yürüyüşüne katıldıkları gün yabancı müslümanların Avrupa'ya geri dönmesine yönelik bu terörle mücadele planına öncelik verdiği belirtiliyor. Bakanların da bu konuda Avrupa Parlamentosu'nun karşı duruşunu kırmaya karar verdiği kaydediliyor.

PLAN ŞİMDİDEN UYGULANMAYA BAŞLADI

AB'nin şimdiden ABD, Kanada ve Avustralya ile yolcu isim kayıtlarını, bu ülkeler ile AB arasındaki uçuşlarda paylaşma konusunda anlaştığı belirtiliyor. Böylece uçması yasak olan kişilerin uçağa alınmayacağı kaydediliyor. Ancak Türkiye de dahil, diğer ülkelerle AB arasında böyle bir anlaşma bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.