Avrupa PKK'yı terör listesinden çıkarmayı amaçlıyor

Avrupa PKK'yı terör listesinden çıkarmayı amaçlıyor

Belçika ve Alman mahkemelerinin PKK'lı teröristleri serbest bırakmasının nedeni ortaya çıktı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; önce Belçika'da sonra da Almanya'da mahkemeler, PKK'lı teröristleri serbest bıraktı. Ancak PKK, AB'nin terör örgütleri listesinde yer alıyordu. Bu yüzden üst mahkeme, Avrupa yargısının skandal kararlarını bozdu.

ADALET DİVANI HAREKETE GEÇTİ

Bunun üzerine Avrupa Adalet Divanı harekete geçti. Divan, "PKK'yı terör örgütü listesinden çıkarmayı" gündeme getirdi. Buna göre adalet divanı Avrupa Komisyonu'ndan, PKK'nın neden terör örgütü listesine alındığına dair bilgi talep etti. Komisyon ise PKK'nın silahlı eylem yaptığını belirtti.

PKK "DEAŞ'LA SAVAŞIYORUZ" BAHANESİYLE BAŞVURDU

Terör örgütü PKK, DEAŞ ile mücadele ettiğini söyleyerek terör örgütleri listesinden çıkarılmak için başvuru yaptı.

PKK böylece örgüt üyeleri hakkındaki davaların düşürülmesini ve para toplamaktan silah teminine kadar her türlü yardımı yasal olarak almayı amaçlıyor.

Öte yandan, Alman ve Belçika mahkemelerinin PKK'lı teröristleri serbest bırakırken söyledikleri gerekçelerle, örgütün başvurusundaki gerekçeler de birebir örtüşüyor.

Avrupa Adalet Divanı'nın PKK'yı terör örgütü listesinden çıkarma kararı alması durumunda, Avrupa Komisyonu'nun karara itiraz etme hakkı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.