'Osmanlı'yı nasıl yendiysek Fener'i de...'

'Osmanlı'yı nasıl yendiysek Fener'i de...'

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe'yle eşleşen Vaslui Kulübü'nün Başkanı Adrian Porumboiu, kendisine kurayla ilgili yöneltilen soruya böyle cevap verdi.

Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki 3. ön eleme turunda Vaslui takımıyla eşleşirken; Rumen kulübünün Başkanı Adrian Porumboiu, ülke basınına kurayı değerlendirdi.
 
Fenerbahçe hakkında bilgi sahibi olduklarını belirten Porumboiu, eşleşmeyle ilgili esprili bir ifade kullanarak, "Türk ekibiyle nasıl mücadele edeceğimizi Büyük Ştefan sayesinde biliyoruz" ifadesini kullandı.
 
Adrian Porumboiu, Fenerbahçe'den çekinmediklerini belirterek, "Fenerbahçe'nin nasıl bir takım olduğunu biliyoruz. Güçlü bir rakip, ama turu geçen taraf biz olabiliriz. 'Büyük Ştefan' gibi Türkler'le mücadele edebiliriz" dedi.
 
Şükrü Saracoğlu Stadı'nın atmosferinden korkup korkmadıklarıyla ilgili bir soru üzerine ise Porumboiu, "İnanılmaz bir atmosfer olacağını biliyoruz. Ancak bu atmosfer oyuncularımızın maça daha iyi motive olmalarını sağlayabilir" ifadelerini kullandı.
 
Eski bir futbol hakemi olan Porumboui, görevini bıraktıktan sonra Vaslui Kulübü'nü satın aldı ve kısa süre içinde takımın büyük bir çıkış yakalamasını sağladı.
 
Adrian Porumboiu'nun örnek verdiği 'III. Ştefan' ya da 'Büyük Ştefan', Romanya tarihine göre 1457-1504 yılları arasında 47 yıl hüküm süren en ünlü Boğdan voyvodalarından biri olup, 1475 yılındaki Vaslui Savaşı'nda Osmanlı ordusunu yenmeyi başarmıştı. Ancak 'Büyük Ştefan'ın ölümünden sonra 16. yüzyılda Boğdan da Osmanlı egemenliği altına girmiştir.

TOPRAK AĞASI BAŞKAN

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi üçüncü ön elemesinde Romanya'nın Vaslui takımıyla eşleşti. Sarı-lacivertliler, 31 Temmuz ya da 1 Ağustos'taki ilk maçı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, rövanşı ise 7 ya da 8 Ağustos'ta Romanya'da oynayacak. Dün 10'uncu yılını kutlayan Vaslui'nin en ilginç yönü sahibi Adrian Porumboiu. 27 yaşına kadar futbolcu olan Porumboiu, ardından hakemlik kariyerine başladı. 1986'da FIFA kokartı taktı. 1999 yılına kadar ise Merkez Hakem Komitesi Başkanlığı yaptı. 1999 yılında tarım işine atılarak 45 bin hektarda (78 bin futbol sahası) üretim yapan ve 115 milyon Euro servete ulaşan Porumboiu, 2002 yılında Vaslui'yi kurdu.

11 MAÇ EVİNDE KAYBETMEDİ
Avrupa Kupaları'na ilk olarak 2008-2009'da UEFA Inter Toto Kupası ile katılan Vaslui, sahasında yenilgi yüzü görmedi. Üç sezonda sahasında 11 Avrupa Kupası karşılaşması oynayan Vaslui, 6 galibiyet, 5 beraberlik elde etti. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Twente'ye elenen ardından UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag'ı 9 eksiğe rağmen elemeyi başaran Rumen ekibi, Sporting Lizbon, Lazio ve Zürih'li grupta 6 puan almayı başarmıştı. 2002-03'te 3. ligde yer alan Vaslui, 2004-05'te yükseldiği birinci ligde geçen sezon ikinci olarak en büyük başarısını gerçekleştirdi.

BİRİ ELENİRSE SERİ BAŞI
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde Vaslui'yi elerse play-off grubunda seri başı olma şansına da sahip. Sarı-lacivertliler, Danimarka'dan FC Kopenhag, Ukrayna'dan Dinamo Kiev, Yunanistan'dan Panathinaikos'un birinin bile elenmesi halinde dördüncü ön eleme turu kura çekimine seri başı olarak girecek. Sarı-lacivertliler bu durumda Fransa'dan Lille, İtalya'dan Udinese, İspanya'dan Malaga ve Almanya'dan Mönchengladbach'tan biriyle eşleşecek.

İLK LİG MAÇLARI YARIN
Vaslui, bu hafta sonu start alacak Romanya Ligi'nde ilk sınavını yarın 21.30'da Rapid Bükreş karşısında verecek. Fenerbahçe'ye oranla sezonu erken açma avantajına sahip olan Rumen temsilcisi, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilki 20 Haziran'da Arnavutluk'un Skenderbeu takımı ile olmak üzere yedi hazırlık maçı yaptı. Yeşil-sarılar, bu maçlarda üç galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet aldı.

EN BÜYÜK KOZLARI BREZİLYALI WESLEY
Fenerbahçe'nin rakibi Vaslui'nin en tehlikeli silahı Wesley. 31 yaşındaki Brezilyalı 2009'da 1 milyon dolara transfer edildiği Vaslui'de 112 karşılaşmada 59 gol attı. Geçen sezon ise 43 karşılaşmada 37 golle müthiş bir başarı kaydetti.

Sabah-Gazeteport

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.