Avrupa’nın zengin ülkelerinden şaka gibi yardım

Avrupa’nın zengin ülkelerinden şaka gibi yardım

Türkiye, kurduğu kamplarda 110 bin Suriye vatandaşını ağırlayıp 300 milyon TL’ye yakın harcama yaparken Avrupa’nın zengin ülkelerinden şaka gibi yardımlar geldi: Fransa 75 çadır, Avusturya 25 çadır, Macaristan 709 yatak örtüsü...

Başbakanlık, Suriye’deki çatışmalardan kaçanların yerleşeceği kamplara katkı olması açısından uluslararası yardım çağrısı yaparak müttefiklere, “Kamplara siz de katkı yapın” dedi. Bazı ülkelerden yardım teklifleri geldi. Pakistan 5 bin çadır gönderdi. Ankara Pakistan’a çadırların parasını ödedi. AB üyesi ülkelerden gelen teklifler yetkilileri şaşkına çevirdi. Avusturya 25 aile çadırı, 480 battaniye ve 300 mutfak seti gönderdi. Fransa 75 çadır, 600 battaniye ve 216 mutfak seti gönderdi. Macaristan’dan ise 5 bin battaniye, 709 yatak örtüsü geldi.

BAYRAK ASTIRMADIK
Başbakanlık Fransa ve Avusturya’dan gelen yardım tekliflerini çok düşük bularak reddetme kararı aldı. Ancak daha sonra yapılan değerlendirmelerde, “Gelen yardımı geri çevirmek doğru olmaz” denilerek vazgeçildi. Yardımlar kabul edildi ancak gelen malzemeler Kızılay’ın deposuna kaldırıldı. Böylece birkaç çadırla bazı ülkelerin kamplarda bayrak sallamasına izin verilmedi.

300 MİLYON TL HARCANDI
Çatışmalar nedeniyle sığınan Suriyeliler için Ankara kesenin ağzını açtı. Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis’teki Suriyeliler için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yaklaşık 300 milyon TL harcandı. Kamplarda yaşayan Suriyeliler için yapılan harcama Türkiye genelinden yapılan yardımlarla bunun da üzerine çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.