Avrupa'dan Türkiye'ye 'Kıskançlık' İtirafı

Avrupa'dan Türkiye'ye 'Kıskançlık' İtirafı

İngiliz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Melvin Cottrell, Türkiye'nin büyümeesine ilginç bir yorum getirdi.

Türkiye'de faaliyet gösteren İngiliz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Melvin Cottrell, Avrupa ekonomisi yerinde sayarken Türkiye'nin tek başına büyüdüğünü belirterek, "Bütün Avrupa Türkiye'nin büyümesini kıskançlıkla izliyor." dedi.

Artık Avrupa'da para kazanmanın çok zor olduğunu vurgulayan Cottrell, bu yüzden Avrupalı yatırımcıların gözünü Türkiye'ye çevirdiğini söyledi. Avrupalı yatırımcıların kendilerinden sürekli görüş aldığını ifade eden Cottrell, "Yabancılar Türkiye'de son dönemde özellikle yüksek teknoloji ve hizmet sektöründe yatırım imkanlarını araştırıyorlar. Bu Türkiye için büyük bir fırsat. Umarım Türkiye bu fırsatı iyi değerlendirir." diye konuştu.

Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Melvin Cottrell ve Finansal Analist İlke Sevinsel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)'nı ziyaret etti. ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Peker ile görüşen Cottrell, Türkiye'nin büyüyen ekonomisi ile yabancı yatırımcıların gözdesi haline geldiğini söyledi.

İngiliz Ticaret Odası'nın, Türkiye'de 1887 yılında kurulduğunu Osmanlı İmparatorluğu döneminden beri faaliyet gösterdiğini belirten Cottrell, son dönemde sadece İstanbul bölgesinde değil, Anadolu'ya da açılmaya başladıklarını bildirdi. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin çeşitli illerinde temsilcilikler açmayı planladıklarını aktaran Cottrell, "Türkiye'de üye sayımızı arttırmak istiyoruz." diye konuştu. Türkiye'de 33 yıldır yaşadığını ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir şirketi olduğunu dile getiren Cottrell, sık sık Antalya'ya golf oynamaya geldiğini sözlerine ekledi.

ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen de, odaya kayıtlı İngiliz ortaklı 133 firma bulunduğunu kaydetti. 2010 yılında Türkiye'ye gelen İngiliz turistlerin yüzde 16'dan fazlasının Antalya'yı tercih ettiğine işaret eden Özen, şöyle devam etti: "Antalya'ya geçtiğimiz yıl hava ve deniz yoluyla 441 bin 119 İngiliz turist gelmiş. Bu yıl Ocak-Şubat döneminde İngiltere'den gelen turist sayısı 14 bin 353. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artış var. Dileğimiz bu artışın sezon boyu devam etmesi."

Antalya'dan İngiltere'ye 18 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini anlatan Özen, ihracatta tarım, hayvancılık ve tekstil ürünlerinin öne çıktığını kaydetti. Oda olarak iki ülke arasında ticaretin ve kültürel faaliyetlerin gelişmesi için her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade eden Özen, ziyaretin anısına Cottrell'e bir plaket verdi. 

Etiketler :