Avrupalı komiserin çifte standardı ve Hürriyet

Avrupalı komiserin çifte standardı ve Hürriyet

Hürriyet muhabiri, Türk polisi Gezi ve benzeri olaylarda orantısız güç kullandı diyen Avrupa komiserine İtalya'da meydana gelen olayları sormadı.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks Hürriyet'e bir röportaj verdi. Gazete adına Avrupalı komiserle görüşen Cansu Çamlıbel, 17 Aralık'tan yolsuzluk iddialarına ve Erdoğan'ın otoriterleştiğine yönelik iddiaları içeren bir dizi soru yöneltti. 

"TÜRK POLİSİNİN ŞİDDETİ CEZASIZ KALDI"

Muiznieks, Türk polisinin orantısız güç kullandığından, 17 Aralık'la birlikte gündeme gelen yolsuzluk iddiaları ve hükümetin internet yasası ile HSYK düzenlemeleri üzerine bir dizi eleştiri yöneltti. Bunlardan bir tanesi de "Beni kaygılandıran Türkiye’nin son dönemde bazı alanlarda geriye doğru adım atması. İnternet yasası, polis şiddetinin cezasız kalması gibi bizleri kaygılandıran pek çok şey oldu son dönemde" ifadesiydi.

İTALYAN POLİSİNİ SORAMADI

Avrupalı komiserin bu açıklamalarını dinleyen Cansu Çamlıbel'in, henüz birkaç gün önce yaşanmış ve Roma sokaklarında "Polisin göstericinin kafasına copla vurduğu" yüzlerce fotoğrafla belgelenmiş olayları sormaması ise dikkat çekti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.