Avrupa'nın zirvesinde bir Türk!

Avrupa'nın zirvesinde bir Türk!

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor formasıyla 4 maça çıkarak 7 kez fileleri havalandıran Burak Yılmaz, gol ortalaması ile Avrupa'nın zirvesinde yer alıyor.

Trabzonspor formasıyla 4 maça çıkarak 7 kez fileleri havalandıran Burak Yılmaz, gol ortalaması ile Avrupa'nın zirvesinde yer alıyor.

Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Burak Yılmaz'ın 2011-2012 sezonunda gösterdiği performans adeta büyülüyor.

Spor Toto Süper Lig'de kaydettiği 7 golle, yeni sezonun en fazla gol atan oyuncusu ünvanını elinde bulunduran genç yıldız, Avrupa Ligleri gol krallığı yarışında da zirveye oynarken; gol ortalaması ile de en üst sırada bulunuyor.

5 haftası geçilen Spor Toto Süper Lig'de takımının aldığı 8 puanda da imzası bulunan genç golcü, oynadığı 4 karşılaşmanın 4'ünde de fileleri sarsma başarısı gösterdi. Bordo mavililerin Manisaspor ve Eskişehirspor önünde aldığı 1-1'lik skorlarda takımının gollerini kaydeden Burak, bu maçlarda Trabzonspor'un hanesine 1 puanı yazdıran isim oldu.

Kardemir Karabükspor maçında hat-trick yapan; son olarak da Eskişehirspor ağlarına 2 gol bırakan 26 yaşındaki oyuncu, adeta kariyer patlaması gerçekleştirdi.

AVRUPA'NIN 1 NUMARASI!

A Milli takımın da yıldızlarından Burak, gol krallığı yarışında 'Avrupa'da gol ortalaması en iyi oyuncu' olarak dikkat çekiyor.

4 maçta 7 gol kaydederek maç başına 1.75 gol ortalamasına sahip olan genç golcüyü, 6 maçta attığı 9 gol 1.5 ortalama elde eden Manchester United'dan Wayne Rooney takip ediyor. Hollanda Ligi'nde 8 maçta attığı 11 gol ile, Avrupa gol krallığına oynayan Dries Mertens'in maç başına gol ortalaması ise 1.37 olarak göze çarpıyor.

Geçtiğimiz sezonda da ligde 19 kez fileleri havalandıran Burak'ın bu performansı, Avrupa'da adından çok daha fazla söz ettireceğinin habercisi...

İşte istatistikler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.