Ergenekon avukatının çirkin oyunu

Ergenekon avukatının çirkin oyunu

Avukat Celal Ülgen’in, Yarbay Dönmez’den, oğlunun ölüm haberini 3 gün gizlediği ve ‘manşetlik etki yapsın’ diye duruşmaya bıraktığı öne sürüldü.

ERGENEKON tutuklusu Yarbay  Mustafa Dönmez’e, oğlu Alp Kaan Dönmez’in Cuma günü hayatını kaybettiği bilgisinin avukatları tarafından üç gün gizlendiği ortaya çıktı. Avukatın ölüm haberini daha etkili olsun diye Pazartesi günkü duruşma sırasında verildiği iddia edildi. Avukatların Pazartesi günü görülen ve Dönmez’in öğleden sonraki bölümüne katılmayı planladığı Ergenekon davasının 223. duruşmasına çağırtarak acı haberi, mahkeme salonunda tutuklu sanıklar Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay’ın iletmesini istediği öğrenildi. Oğlunun ölüm haberini alan Dönmez’in yaşadığı dram ertesi gün gazetelerde manşet olurken, Alp Kaan Dönmez’in vefat haberini neden babasından üç gün gizlediği sorusuna Avukat Celal Ülgen şu cevabı verdi:

‘Pazartesi gününü bekledik’

“Cuma günü Ankara’daydım, telefonla böyle acı bir haberi iletmeyi uygun görmedim. Hafta sonu ise izin alamayacağımız için Pazartesi gününü bekledik. “

Ancak Ergenekon ve Balyoz gibi önemli davaların avukatlığını üstelenen Celal Ülgen’in “Hafta sonu izin alınamayacağı” yönündeki açıklaması şaşkınlık yarattı. Avukat Ülgen şunları söyledi:

“Cuma günü Alp’in vefat haberini aldık. O gün haber verilebilirdi. Ancak ben Ankara’daydım. İletmem mümkün değildi. Çok acı bir durum. Telefonla haber verebilirdik. Ama bu da olmazdı. Telefonla bir gardiyan odasında bu haber verilirdi. İki gün boyunca resmi tatil hiçbir şey yapılamazdı. Bir insanı düşünün bu kadar acı bir olayla yalnız başına bırakılmak çok zor, biz bunu göze alamazdık. Hafta sonu da haber veremezdik Bakanlıklar her yer kapalı, izin alamazdık. Bunun için Pazartesi gününü bekledik. Pazartesi günü Hüseyin Ersöz ile Serkan Günel’e söyledim. Onlara ne olursunuz uygun bir şekilde Mustafa’ya anlatın dedim. Tuncay Özkan’a söyleyin anlatsın. Hatta Adil Serdar Saçan’ı aradım ‘senin sanık arkadaşındı sen git anlat’ diye. Adil bana, ‘abi ne nasıl anlatırım buna yüreğim dayanmaz’ dedi. Ben Hüseyin’e Tuncay aracılığıyla iletmesini söyledim. Çok acı biri durum. Mustafa oğlunun cenazesine yetişebilsin diye çok uğraştık. Feribot almadı önce sonra karayoluyla götürülmesi için uğraştık. Oğlunun cenazesine ulaştı diye sevinç çığlıkları  attık. Çok insani bir  durumdu.”

Dönmez’İn diğer avukatı Serkan Günel de “Hafta sonu izin alamayacağımız için pazartesi günü bekledik. Şu anda psikolojik durumu çok kötü. Mustafa Dönmez bu haberle çöktü” dedi.

Adliye: Hafta sonu mazeret değil

Adliye kaynakları ise avukatların “Hafta sonu izin alamazdık” sözlerini yalanladı. İstanbul Adliyesi kaynakları prosedürü şöyle açıkladı: “Bu tür durumlarda tutuklu sanığa haber verilmesi için avukatları aracılığıyla yargılandığı mahkemeden izin alınır. Hafta sonu veya resmi tatil günlerine denk gelmesi halinde ise nöbetçi savcılık veya mahkemeye başvurulur. Gereken izin alındıktan sonra doktor ve cezaevi personeli eşliğinde tutuklu sanığa haber verilerek izin için işlemler başlatılır.”

Demokrat Yargı Eş Başkanı ve Ankara Beypazarı Adliyesi Hakimi Orhan Gazi Ertekin de  tutuklunun umun ölüm hallerinde izin almasının cumhuriyet savcısının iznine tabii olduğunu söyledi. Ertekin, “Savcı haftasonu da dahil her saat her durumda bu izni verebilir. Aynı gün yine yola çıkmak mümkündür” dedi.

Karşıdan karşıya geçerken araba çarptı

223. duruşma başlamadan önce duruşma salonuna alınan sanıkların arasında bulunan tutuklu Yarbay Mustafa Dönmez’e, staj için Azerbaycan’a gittiği öğrenilen 21 yaşındaki oğlu Alp Kaan Dönmez’in, trafik kazasında hayatını kaybettiği haberi verildi. Tutuklu sanıklardan Tuncay Özkan, sanıklar Mustafa Balbay ve Sevgi Erenerol ile birlikte yanına gittiği Dönmez’e, oğlu Alp Kaan Dönmez’in trafik kazasında hayatını kaybettiğini söyledi. Haberi alan baba Dönmez, gözyaşı akıtırken, çevresindeki Balbay, Özkan ve Erenerol tarafından teselli edildi. Yarbay Dönmez, duruşma salonundan çıkarıldı. Makine mühendisi olduğu ve Azarbeycan’a staj için gittiği belirtilen Alp Kaan Dönmez’in, karşıdan karşıya geçerken bir arabanın çarpması sonucu yaşamını yitirdiği kaydediliyor.

Geceyi Bandırma M Tipi cezaevinde geçirdi

Yarbay Mustafa Dönmez Balıkesir’İn Bandırma İlçesi’nde oğlu Alp Kağan’ı toprağa verdikten sonra geceyi burada geçirdi. Dönmez, Bandırma Orduevi’nde yemek yedi, arkadaşlarıyla sohbet etti. Dönmez daha sonra 2 günü yol, 2 günü de cenaze izni olmak üzere 4 günlük izinli olmasına rağmen geceyi yine ‘güvenlik’ nedeniyle Bandırma M Tipi Kapalı Cezaevi’ne geçirdi. Geceyi burada geçiren Dönmez, sabah kahvaltısını Orduevi’nde yaptıktan sonra emekli astsubay olan arkadaşı Mustafa Aydın’ın Paşabayır Mahallesi’ndeki evine giderek taziyeleri burada kabul etti. Bu arada trafik kazasında ölen Alp Kağan Dönmez’in babasından boşanıp ikinci evliliğini yapan annesi Şebnem Karagöz’ün acı haberi duyunca sinir krizi geçirdiği, sakinleştirici iğnelerle kendine getirildiği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.