KCK davasında mahkeme başkanı salonu terketti!

KCK davasında mahkeme başkanı salonu terketti!

Davada avukat Baran Doğan'ın 3. kez söz istemesi ve mahkeme başkanının söz vermemesi üzerine sert tartışmalar yaşandı

Salonda düzeni sağlanamaması üzerine mahkeme heyeti ara vererek salonu terk etti. Salonda bulunan izleyici ve avukatlar, mahkeme heyetini önce yuhaladı sonra alkışlarla protesto etti.

KCK'nın "basın komitesi"ne yönelik açılan davanın ikinci duruşması devam ediyor. 36'sı tutuklu 44 sanığın yargılandığı İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın öğleden sonraki oturumunda mahkeme başkanı Ali Alçık ile avukatlar arasında sert tartışmalar yaşandı.

Duruşmada usule yönelik talepler alınırken avukat Baran Doğan 3. kez talepte bulunmak istedi. Avukat Doğan'a söz hakkı vermeyen Mahkeme Başkanı Alçık, "10 defa söz verilmez. İki kez aynı konuda söz verdim" dedi. Bu sözlerin üzerine avukat Doğan, "Usul yönünden başka bir konuya değineceğim" diye yanıt verdi. Mahkeme başkanı ise, "Her gün söz hakkı mı olur? Hayret bir şey" diye tepkisini gösterdi. Davanın başka bir avukatı Davut Erkan araya girerek, "Biz aramızda iş bölümü yaptık. Baran Doğan usule ilişkin taleplerde bulunmaya devam edecektir. İzin verilmiyorsa bunun gerekçesini söyleyin" dedi. Söz hakkı vermeyeceğini belirten başkan, "Kararımızı verdik. İtirazınız varsa gidersiniz. Düzene uymazsanız ara veririz" diye konuştu. Başkanın bu konuşması sırasında salonda bulunan bir avukat, "Bize bağırmayın" diye tepki gösterdi. Başkan Alçık ise "Bağıran yok" diye çıkıştı. Bu tartışmanın ardından mahkeme heyeti ara vererek salondan ayrıldı. Salonda bulunan izleyici ve avukatların bulunduğu bölümlerden önce "yuh" sesleri sonra da protesto amaçlı alkışlar duyuldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.