Avukat Zühtü Acun AK Parti'den Aday Adayı

Avukat Zühtü Acun AK Parti'den Aday Adayı

Eski Refah Partisi Yozgat İl Başkanı ve Eski Sorgun Belediye Başkanı Av. Zühtü Acun, AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı.

Eski Refah Partisi Yozgat İl Başkanı ve Eski Sorgun Belediye Başkanı Av. Zühtü Acun, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı. Adaylık başvurusunun ardından ilk demecini veren Acun, "Paralel yapı bu millet için Lawrence'tan sonra en büyük tehdittir" dedi.

Eski Refah Partisi Yozgat İl Başkanı ve Eski Sorgun Belediye Başkanı Av. Zühtü Acun, AK Parti'den milletvekili adaylığı için başvurdu.

Acun, "Yıllardan beri sosyal ve siyasal olayların içindeyim. Siyasetin her kademesinde görev yaptım. İl Başkanlığı, İlçe Başkanlığı, İl Müfettişliği, Belediye Başkanlığı gibi görevlerde bulundum. Aynı zamanda dernek ve vakıf faaliyetlerinde hep ön safta oldum. Tecrübelerimi siyasette daha aktif kullanarak hizmet etmek amacıyla milletvekilliği adaylığına başvurdum.

Sadece milletin istikbaline yönelik hedefleri olan, Türkiye'yi dünyada layık olduğu yere getirmeye çalışan, projektörlerini 2023'ten 2071'e kadar tutabilen, yaptıkları yapacaklarının teminatı olan, üyesi olduğum Ak Parti'nin hizmetlerinde bir damla terim olursa bahtiyar olurum. Vizyonumuz ve misyonumuz "fısıltı gazetesi" ile günlük dedikodu ve çamur üretmekten başka meşgalesi olmayan muhalefetin bu seçimde de hüsrana uğrayacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Bu seçimde beni yeniden heyecanlandıran iki husus bulunmaktadır. Birincisi, paralel yapı olarak isimlendirilen tehditin maalesef devlet organları içinde hatta parti teşkilatlarımızda yeterince idrak edilmediği kanaatindeyim. Bu yapı 1. Cihan Harbi sırasında güney illerimizde "Sarı İmam" adıyla kendini gizleyen meşhur İngiliz casusu Lawrence'tan sonra bu millet ve bu coğrafya için en büyük tehdittir. Bu hususta canhıraş bir şekilde ve cansiperane mücadele eden dava arkadaşlarıma omuz vermek, yanlarında olmak benim için bir şereftir.

İkinci husus ise başkanlık sistemidir. Siz hiç belediyelerde "koalisyon iktidarı" duydunuz mu? Yoktur. Çünkü belediye başkanları, başkan olarak ayrıca seçilir. Yani belediye başkanlıkları çekirdek bir başkanlık örneğidir. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin en iyi uygulanacağı sistem başkanlık sistemidir. Bunu milletimize detaylarıyla anlatmak elzemdir.

Bütün bu mülahazalarla 13 yıldır ikamet ettiğim Ankara'dan adaylık için başvurdum. Partimiz yetkili organları layık bulur ve uygun görürse bir başka seçim çevresinde de seve seve hizmete talibim" dedi.

ZÜHTÜ ACUN KİMDİR?

1953 yılında Sorgun ilçesi Ahmetfakılı köyünde doğdu. İlkokulu köyünde,orta tahsilini Yozgat İmam Hatip okulu'nda okudu. Mecburi hizmeti nedeniyle Çemişgezek'te imam hatiplik görevine başladı. Daha sonra aynı görevle Çanakkale il merkezine tayin oldu. 1975 yılında sorgun müftülüğü murakıplığı görevine başladı. Bu görevde kaydolduğu Ankara Ün. Hukuk Fakültesi'nden 1981 yılında mezun oldu. Askerlik görevini ikmal ettikten sonra serbest avukatlığa başladı. Bu görevde iken 1994 yılında Sorgun Belediye Başkanlığına seçildi. 1999 yılında emekli olduktan sonra bir müddet bir özel teşebbüste hukuk müşavirliği yaptı.

Bütün görev süresince bulunduğu etkin sosyal faaliyetlerden bazıları:

Refah Partisi Yozgat İl Başkanlığı

Sorgun Akıncılar Derneği Başkanlığı

Sorgun Çevre Ahlak Kültür Derneği kuruculuğu

Sorgun fakülte yaptırma vakfı mütevelli heyeti üyeliği

Çemişgezek, Çanakkale ve Sorgun Din Görevlileri Dernekleri kuruculuğu ve başkanlığı

Zaman zaman yerel gazete ve dergilerde makaleleri yayınlandı. 2003 yılından itibaren Ankara'da ikamet etmektedir. - YOZGAT

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.